Drama met bus voor treinvervangend vervoer in Bussum

De vrouw die woensdag bekneld raakte onder een bus die werd ingezet voor vervangend vervoer van NS, is overleden. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Het voertuig botste tegen vijf geparkeerde auto’s en reed ook een bakfiets aan, waarop het slachtoffer reed. Verder raakte niemand gewond.

De bus richtte aan het eind van de middag een ravage aan op de Comeniuslaan op de grens van Naarden en Bussum. De vrouwelijke fietser raakte daarbij bekneld onder de bus. In de bakfiets zat ook een kind. Dat raakte niet gewond en werd na de aanrijding ondergebracht in een nabijgelegen woning.

Onwel

Volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio was er in de straat sprake van “chaotische taferelen”. Het vermoeden bestaat dat de chauffeur van de bus onwel is geworden en vervolgens geparkeerde auto’s heeft geramd en meegesleurd door de straat, maar hiernaar wordt onderzoek gedaan. Een woordvoerder van de NS bevestigt dat de NS-bus werd ingezet vanwege de storing.

Het was niet het enige drama op woensdag, want later op de dag botste een trein op een spoorwegovergang in het Limburgse Haelen tegen een auto. De bestuurder van de auto kwam om het leven en een bijrijder raakte gewond. In de trein bleef iedereen ongedeerd, meldt de politie.

Hoe het ongeluk op de bewaakte spoorwegovergang heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk, maar de politie doet onderzoek naar de toedracht. De inzittenden van de trein zijn geëvacueerd door incidentenbestrijders van ProRail.

Bron: ANP

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.