ZOOV

ZOOV wil meer OV-passagiers gaan vervoeren

Foto: ZOOV Beheer

Het Achterhoekse systeem voor doelgroepenvervoer ZOOV wil veel meer mensen gaan vervoeren die in hun leefgebied weinig of geen openbaar vervoer tot hun beschikking hebben. Het bedrijf heeft daarom de samenwerking met vervoerder Arriva gezocht. Momenteel worden er met ZOOV Op Maat zo’n 10.000 van deze ritten per jaar verzorgd.

Ter vergelijking: het wmo-vervoer betreft op jaarbasis tegen de kwart miljoen ritten. ZOOV denkt met name in de buitengebieden van de zeven gemeenten waar wordt gereden nog veel meer mensen van dienst te kunnen zijn, zo valt te lezen in De Gelderlander. De provincie, die het vervoer samen met de gemeenten financiert, deelt die mening. De busjes van ZOOV komen namelijk op plaatsen waar van regulier openbaar vervoer weinig of zelfs helemaal geen sprake is.

Samenwerking met Arriva

Coördinator Geert-Jan Verzijden noemt ZOOV in dit verband een uitstekend alternatief voor vervoer dat er (vrijwel) niet is. Maar het ontbreekt nog aan bekendheid bij de beoogde doelgroep. Om daar verbetering in te krijgen, is de samenwerking met OV-bedrijf Arriva gezocht. Dat zet nu op de rustigste uren belbussen in, terwijl het volgens Verzijden veel logischer is om een beroep te doen op de ZOOV-busjes die toch al rondrijden.

Die busjes krijgen het komende jaar allemaal een terminal voor de OV-chipkaart. Ook wordt de informatievoorziening naar een hoger plan getild. Zo wordt de mogelijkheid gezocht om aan te sluiten bij reisplanners en zoeksites voor het openbaar vervoer. Verder wordt bekeken of de ZOOV-bussen kunnen aansluiten op de treindienstregeling van Arriva. Daar worden binnenkort op twee stations proeven mee gedaan.

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ZOOV wil meer OV-passagiers gaan vervoeren | OVPro.nl
ZOOV

ZOOV wil meer OV-passagiers gaan vervoeren

Foto: ZOOV Beheer

Het Achterhoekse systeem voor doelgroepenvervoer ZOOV wil veel meer mensen gaan vervoeren die in hun leefgebied weinig of geen openbaar vervoer tot hun beschikking hebben. Het bedrijf heeft daarom de samenwerking met vervoerder Arriva gezocht. Momenteel worden er met ZOOV Op Maat zo’n 10.000 van deze ritten per jaar verzorgd.

Ter vergelijking: het wmo-vervoer betreft op jaarbasis tegen de kwart miljoen ritten. ZOOV denkt met name in de buitengebieden van de zeven gemeenten waar wordt gereden nog veel meer mensen van dienst te kunnen zijn, zo valt te lezen in De Gelderlander. De provincie, die het vervoer samen met de gemeenten financiert, deelt die mening. De busjes van ZOOV komen namelijk op plaatsen waar van regulier openbaar vervoer weinig of zelfs helemaal geen sprake is.

Samenwerking met Arriva

Coördinator Geert-Jan Verzijden noemt ZOOV in dit verband een uitstekend alternatief voor vervoer dat er (vrijwel) niet is. Maar het ontbreekt nog aan bekendheid bij de beoogde doelgroep. Om daar verbetering in te krijgen, is de samenwerking met OV-bedrijf Arriva gezocht. Dat zet nu op de rustigste uren belbussen in, terwijl het volgens Verzijden veel logischer is om een beroep te doen op de ZOOV-busjes die toch al rondrijden.

Die busjes krijgen het komende jaar allemaal een terminal voor de OV-chipkaart. Ook wordt de informatievoorziening naar een hoger plan getild. Zo wordt de mogelijkheid gezocht om aan te sluiten bij reisplanners en zoeksites voor het openbaar vervoer. Verder wordt bekeken of de ZOOV-bussen kunnen aansluiten op de treindienstregeling van Arriva. Daar worden binnenkort op twee stations proeven mee gedaan.

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.