Connexxion introduceert AliPay

Nieuwe betaalmethoden voor bussen op Schiphol

Vervoerder Connexxion biedt op de Amsterdam Airport Express voortaan twee nieuwe betaalmethoden aan. Het gaat om AliPay en WeChat Pay. Deze betaalmethoden moeten met name voor meer gemak zorgen voor Chinese toeristen, omdat zij vaak niet over een creditcard beschikken. 

Een groot voordeel is dat toeristen van Schiphol voor hun rit met de Amsterdam Airport Express gewoon met in hun eigen valuta kunnen betalen. AliPay en WeChat Pay werken namelijk via de mobiele telefoon, waarbij de klant zijn aankopen via een QR-code kan betalen. Het is bovendien een vertrouwde methode voor veel Chinezen; circa de helft gebruikt dit nu al.

Retourticket

Deze twee betaalmanieren worden dus met name gebruikt door toeristen en om die reden ligt de focus dus in eerste instantie op het retourticket voor de Amsterdam Airport Express. De Amsterdam Airport Express is een buslijn van Schiphol Plaza naar het centrum van Amsterdam en de bussen vertrekken elke 7,5e minuut. Een ticket voor een rit is te verkrijgen bij het Connexxion Ticketpoint.

Volgens Connexxion bieden AliPay en WeChat Pay naast meer betaalgemak voor toeristen ook de mogelijkheid voor meer promotiekortingen. “Door het scannen van promotiecodes bij het Connexxion ticketpunt op Schiphol wordt de Chinese consument korting op het Amsterdam Airport Express busticket geboden”, aldus de vervoerder. Het gaat nu nog wel om een pilot. Bij succes wordt het ticketaanbod uitgebreid.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe betaalmethoden voor bussen op Schiphol | OVPro.nl
Connexxion introduceert AliPay

Nieuwe betaalmethoden voor bussen op Schiphol

Vervoerder Connexxion biedt op de Amsterdam Airport Express voortaan twee nieuwe betaalmethoden aan. Het gaat om AliPay en WeChat Pay. Deze betaalmethoden moeten met name voor meer gemak zorgen voor Chinese toeristen, omdat zij vaak niet over een creditcard beschikken. 

Een groot voordeel is dat toeristen van Schiphol voor hun rit met de Amsterdam Airport Express gewoon met in hun eigen valuta kunnen betalen. AliPay en WeChat Pay werken namelijk via de mobiele telefoon, waarbij de klant zijn aankopen via een QR-code kan betalen. Het is bovendien een vertrouwde methode voor veel Chinezen; circa de helft gebruikt dit nu al.

Retourticket

Deze twee betaalmanieren worden dus met name gebruikt door toeristen en om die reden ligt de focus dus in eerste instantie op het retourticket voor de Amsterdam Airport Express. De Amsterdam Airport Express is een buslijn van Schiphol Plaza naar het centrum van Amsterdam en de bussen vertrekken elke 7,5e minuut. Een ticket voor een rit is te verkrijgen bij het Connexxion Ticketpoint.

Volgens Connexxion bieden AliPay en WeChat Pay naast meer betaalgemak voor toeristen ook de mogelijkheid voor meer promotiekortingen. “Door het scannen van promotiecodes bij het Connexxion ticketpunt op Schiphol wordt de Chinese consument korting op het Amsterdam Airport Express busticket geboden”, aldus de vervoerder. Het gaat nu nog wel om een pilot. Bij succes wordt het ticketaanbod uitgebreid.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.