Syntus Twente in Hengelo

Arriva en Keolis versoberen dienstregeling om coronavirus

Foto: Inge

Als gevolg van het coronavirus hebben Arriva en Keolis hun dienstregeling sinds woensdag voorlopig aangepast. De aangepaste dienstregelingen zijn te vergelijken met die tijdens weekends of vakantieperioden. De vervoerders benadrukken het maatschappelijk belang van het OV groot is, mede omdat veel mensen die in vitale sectoren werken er gebruik van maken.

In verband met de richtlijnen van het RIVM hebben de vervoerders momenteel minder personeel én minder reizigers. Het maatschappelijk belang van openbaar vervoer is desalniettemin groot, benadrukken ze. De bedrijven proberen en willen hun reizigers ‘zo lang mogelijk van dienst’ zijn. Alleen al vanwege het feit dat ze dagelijks veel reizigers vervoeren die werkzaam zijn in vitale sectoren. Door de aanpassing willen ze de reizigers toch een betrouwbare dienstregeling bieden, de gehele dag én alle dagen van de week.

Friesland

Sinds woensdag 18 maart rijden de treinen van Arriva, op alle Arriva-trajecten in de provincies Friesland en Groningen, een zondagsdienstregeling met behoud van ochtendritten op werkdagen als aanvulling. Deze dienstregeling staat – in verband met verwerkingstijd – begin volgende week in de reisplanners.

Ook de bussen van Arriva in Friesland rijden op andere momenten. De aangepaste dienstregeling is te vergelijken met de dienstregeling zoals die tijdens de kortere vakanties (zoals voorjaars- en meivakantie) gebruikelijk is. Het vervoer op de Wadden blijft volgens de huidige winterdienstregeling rijden.

OV-lijntaxi

Ook de bussen van Arriva in Lelystad rijden een aangepaste dienstregeling, vergelijkbaar met een zondagdienstregeling. De dienstregeling van de bussen in Zuid-Holland Noord rijden een dienstregeling die normaliter gebruikelijk is in reguliere vakantieperiodes. Acht lijnen zijn geschrapt.

In Limburg hanteert de vervoerder ook een vakantie-dienstregeling. Dat betekent ook dat de schoollijnen vervallen. Deze wijziging betreft ook de grensoverschrijdende buslijnen van Arriva. Alle ritten van de OV shuttle en de OV-lijntaxi van Arriva Limburg zullen na 22.00 uur vervallen. De ritten die voor 22.00 uur beginnen worden uitgereden.

Vanaf donderdag rijden de openbaar vervoer-bussen van Arriva in Brabant een aangepaste dienstregeling. Die is vergelijkbaar met de dienstregeling zoals deze tijdens de vakantieperiodes geldig is.

Blauwnet

Vanaf vrijdag voert het bedrijf een aangepaste dienstregeling in de Vechtdallijnen in Overijssel. De treinen zijn korter dan gewoonlijk. Er verandert echter niets aan de reguliere vertrektijden. Datzelfde geldt voor de trein Achterhoek/Rivierenland. Voor bus in laatst genoemde gebied geldt een vakantiedienstregeling. De laatste stand van zaken is te vinden op de website van Arriva.

De aanpassingen in de dienstregelingen van Keolis zijn ook te vergelijken met weekend- en/of vakantiedienstregelingen. Op de website www.keolis.nl/corona wordt per reisgebied weergegeven welke dienstregeling waar geldt. De vervoerder rijdt met het label AllGo in Almere en met Twents in Twente. Met Blauwnet rijdt Keolis op het treintraject Zwolle-Kampen-Zwolle-Enschede. Met de merknaam Syntus rijdt Keolis op verschillende plekken in Gelderland, Overijssel en Utrecht.

Voor de treinen van Keolis Blauwnet verandert de dienstregeling vooralsnog niet. De wijzigingen van Keolis zijn al doorgevoerd in de reisplanners.

Update woensdag 17:00

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Arriva en Keolis versoberen dienstregeling om coronavirus | OVPro.nl
Syntus Twente in Hengelo

Arriva en Keolis versoberen dienstregeling om coronavirus

Foto: Inge

Als gevolg van het coronavirus hebben Arriva en Keolis hun dienstregeling sinds woensdag voorlopig aangepast. De aangepaste dienstregelingen zijn te vergelijken met die tijdens weekends of vakantieperioden. De vervoerders benadrukken het maatschappelijk belang van het OV groot is, mede omdat veel mensen die in vitale sectoren werken er gebruik van maken.

In verband met de richtlijnen van het RIVM hebben de vervoerders momenteel minder personeel én minder reizigers. Het maatschappelijk belang van openbaar vervoer is desalniettemin groot, benadrukken ze. De bedrijven proberen en willen hun reizigers ‘zo lang mogelijk van dienst’ zijn. Alleen al vanwege het feit dat ze dagelijks veel reizigers vervoeren die werkzaam zijn in vitale sectoren. Door de aanpassing willen ze de reizigers toch een betrouwbare dienstregeling bieden, de gehele dag én alle dagen van de week.

Friesland

Sinds woensdag 18 maart rijden de treinen van Arriva, op alle Arriva-trajecten in de provincies Friesland en Groningen, een zondagsdienstregeling met behoud van ochtendritten op werkdagen als aanvulling. Deze dienstregeling staat – in verband met verwerkingstijd – begin volgende week in de reisplanners.

Ook de bussen van Arriva in Friesland rijden op andere momenten. De aangepaste dienstregeling is te vergelijken met de dienstregeling zoals die tijdens de kortere vakanties (zoals voorjaars- en meivakantie) gebruikelijk is. Het vervoer op de Wadden blijft volgens de huidige winterdienstregeling rijden.

OV-lijntaxi

Ook de bussen van Arriva in Lelystad rijden een aangepaste dienstregeling, vergelijkbaar met een zondagdienstregeling. De dienstregeling van de bussen in Zuid-Holland Noord rijden een dienstregeling die normaliter gebruikelijk is in reguliere vakantieperiodes. Acht lijnen zijn geschrapt.

In Limburg hanteert de vervoerder ook een vakantie-dienstregeling. Dat betekent ook dat de schoollijnen vervallen. Deze wijziging betreft ook de grensoverschrijdende buslijnen van Arriva. Alle ritten van de OV shuttle en de OV-lijntaxi van Arriva Limburg zullen na 22.00 uur vervallen. De ritten die voor 22.00 uur beginnen worden uitgereden.

Vanaf donderdag rijden de openbaar vervoer-bussen van Arriva in Brabant een aangepaste dienstregeling. Die is vergelijkbaar met de dienstregeling zoals deze tijdens de vakantieperiodes geldig is.

Blauwnet

Vanaf vrijdag voert het bedrijf een aangepaste dienstregeling in de Vechtdallijnen in Overijssel. De treinen zijn korter dan gewoonlijk. Er verandert echter niets aan de reguliere vertrektijden. Datzelfde geldt voor de trein Achterhoek/Rivierenland. Voor bus in laatst genoemde gebied geldt een vakantiedienstregeling. De laatste stand van zaken is te vinden op de website van Arriva.

De aanpassingen in de dienstregelingen van Keolis zijn ook te vergelijken met weekend- en/of vakantiedienstregelingen. Op de website www.keolis.nl/corona wordt per reisgebied weergegeven welke dienstregeling waar geldt. De vervoerder rijdt met het label AllGo in Almere en met Twents in Twente. Met Blauwnet rijdt Keolis op het treintraject Zwolle-Kampen-Zwolle-Enschede. Met de merknaam Syntus rijdt Keolis op verschillende plekken in Gelderland, Overijssel en Utrecht.

Voor de treinen van Keolis Blauwnet verandert de dienstregeling vooralsnog niet. De wijzigingen van Keolis zijn al doorgevoerd in de reisplanners.

Update woensdag 17:00

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.