Introductie nieuwe ParkShuttle vertraagd

De derde generatie ParkShuttle zal op 1 juni nog niet de weg op gaan. Het productieproces van de ParkShuttle is vertraagd door het coronavirus. Wanneer de autonome bussen wel in gebruik kunnen worden genomen, is nog onduidelijk.

Dit komt omdat het voor leverancier 2getthere en vervoerder Transdev nog niet duidelijk is wat de gevolgen zijn van het virus en de overheidsmaatregelen om het virus in te dammen. Wel belooft de vervoerder dat het productie- en testproces waar mogelijk doorgaat. De nieuwe ParkShuttle moet op de openbare weg gaan rijden.

Wettelijke eisen

De oudere ParkShuttle-voertuigen werden een jaar geleden van de weg gehaald, om ‘met pensioen te gaan’. Eigenlijk zouden er daardoor eind 2019 al nieuwe voertuigen op de weg komen, maar ook die werden vertraagd. Dit had te maken met nieuwe, wettelijke eisen voor de zelfrijdende voertuigen die zonder steward op de openbare weg gaan rijden.

Nu komt bovenop de vertraging van circa zes maanden nog eens extra tijd. Tot de voertuigen worden geleverd, blijven er pendeldiensten rijden tussen metrostation Capelse Brug en Rivium. Eigenlijk rijden er al sinds 1999 autonome shuttles op bedrijventerrein Rivium, maar alleen op een vrije baan. De nieuwe voertuigen zullen op de openbare weg ook andere voertuigen tegen kunnen komen.

Lees ook:

Derde generatie Parkshuttle door nieuwe eisen vertraagd

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.