Connexxion, bus, Goes, Zeeland

Zeeland trekt 2 ton uit voor aanvullend OV voor toeristen

Connexxion, bus, Goes, Zeeland

De provincie Zeeland stelt een aanvullende exploitatiebijdrage aan Connexxion beschikbaar van bijna 195.000 euro voor toeristenvervoer. Met die financiële bijdrage kan de vervoerder bijvoorbeeld een dagelijkse busverbinding naar het Belgische Gent realiseren in de zomer en een promotiecampagne om toeristen te verleiden gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Hoewel de provincie nu besloten heeft het geld ter beschikking te stellen, is het nog niet gegarandeerd dat dit ook daadwerkelijk hiervoor wordt ingezet. Dat is namelijk afhankelijk van het verdere verloop van de coronacrisis en de in dat kader te treffen maatregelen, laat de provincie weten. Dit voorschot ontvangt de vervoerder dus pas zodra ook gestart is met deze onderdelen van het toeristennet.

Toeristennet

Net als voorgaande jaren heeft Connexxion met de toeristische sector in Zeeland plannen uitgewerkt voor het toeristennet 2020. Door de coronacrisis kan niet aan alle plannen uitwerking worden gegeven. Connexxion wilde op Walcheren een pilot starten met flexibel openbaar vervoer en extra OV inzetten richting evenementen. Dit gaat niet door.

Maar er zijn vier andere plannen waar door de coronacrisis geen streep door gezet hoeft te worden. Connexxion wil dus in de zomertijd een dagelijkse bus naar Gent en promotionele acties. Daarnaast heeft de vervoerder voorstellen uitgewerkt voor een busverbinding tussen Breskens en Sluis en wil het de tariefactie ‘1+1 gratis’ opnieuw uitvoeren, omdat de ervaringen uit eerdere jaren goed waren.

Het OPOV Zeeland, de reizigersvertegenwoordiging in de provincie, is positief over deze voorstellen en het past binnen het budget dat de provincie beschikbaar heeft. In totaal kan Connexxion voor het toeristennet aanspraak maken op 334.032 euro. De huidige voorstellen kunnen worden uitgevoerd voor een bedrag van 193.577 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.