OV Expo 2020 gaat door op 8 oktober

OV Expo 2020 vindt plaats op donderdag 8 oktober in Expo Houten. Uiteraard worden daarbij alle mogelijke maatregelen genomen om deelname veilig en verantwoord te laten plaatsvinden. Juist in deze tijden zijn kennisuitwisseling en de sector bij elkaar brengen van groot belang. Als 8 oktober toch te vroeg blijkt, is er een alternatieve datum voorhanden.

De OV-vakbeurs OV Expo wordt al enkele jaren georganiseerd door het team van OVPro, eerder onder de naam Busvision. De afgelopen maanden is er door de maatregelen tegen het coronavirus ontzettend veel veranderd de Nederlandse markt voor het openbaar vervoer. Momenteel kunnen er nog geen evenementen worden georganiseerd, maar door het geschetste tijdspad voor de versoepelingen zal dat op 8 oktober waarschijnlijk wel kunnen.

Richtlijnen RIVM en GGD

Toch kunnen de beurs en het congres niet in hun gebruikelijke vorm plaatsvinden. Als organisatie nemen we daarom diverse maatregelen om een bezoek aan Expo Houten op 8 oktober veilig en verantwoord te laten verlopen. Daarbij worden de richtlijnen van het RIVM en de GGD in acht genomen. Het gaat om onder meer:

 • Verspreiding van bezoekers over de dag door te werken met tijdsblokken;
 • Een maximum aantal bezoekers tegelijk op de beursvloer;
 • Voldoende desinfectiemiddelen bij de entree, in de beurshal en in de congreszaal;
 • Mondkapjes en handschoenen op aanvraag;
 • Ruimere ingangen van het gebouw;
 • Bezoekers scannen en printen zelf hun naambadges;
 • De beurshal wordt ruimer ingedeeld;
 • Er komen bredere gangpaden en vaste looproutes met eenrichtingsverkeer;
 • De catering is op basis van zelfbediening;
 • Tijdens het congres en onderlinge gesprekken wordt voldoende onderlinge afstand geborgd
 • Mogelijk uitwijken

Uiteraard weten we niet precies wat de komende maanden gaan brengen. Met de aangekondigde versoepelingen en onze veiligheidsmaatregelen zijn OV Expo en het congres op 8 oktober mogelijk. Maar de ontwikkelingen met het coronavirus kunnen er ook voor zorgen dat de maatregelen weer aangescherpt worden. Daarom is er de mogelijkheid dat we uitwijken naar donderdag 3 december. Hou daarvoor OVPro de komende tijd in de gaten.

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur van VerkeersNet.nl en schrijft voor verschillende andere vakbladen van ProMedia Group, waaronder OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.