Gratis mondkapjes voor Rotterdammer met laag inkomen waarborgt OV-gebruik

De gemeente Rotterdam stelt gratis mondkapjes beschikbaar voor minder bedeelde Rotterdammers. Zo wil de gemeente ervoor zorgen dat ook deze inwoners gebruik kunnen blijven maken van het openbaar vervoer. Het dragen van mond- en neusbescherming is sinds 1 juni verplicht in het OV.

De gemeente wil niet dat reizigers die het OV nodig hebben voor noodzakelijke reizen, hun rit niet meer kunnen maken omdat ze de middelen niet hebben voor een mondkapje. Goede mondkapjes zijn namelijk duur. “Jongeren met ouders die minder te besteden hebben, moeten wel noodzakelijke reizen met het openbaar vervoer kunnen maken”, aldus Michiel Grauss, de Rotterdamse wethouder voor armoedebestrijding en schuldenaanpak.

Extra kosten

Graus vult aan: “Rotterdammers die betalingsachterstanden oplopen door de maatregelen tegen het coronavirus, dienen snel hulp te krijgen en daarvoor naar de gemeente te kunnen komen. Als ze daar met de bus, tram of metro naar toe gaan, is het niet wenselijk dat ze extra kosten maken voor de aanschaf van een mondkapje.”

Inwoners van de stad die in aanmerking komen voor het gratis mondkapje, kunnen deze aanschaffen bij de HEMA of de thuiszorgwinkels van Vegro via het AOW- en jeugdtegoed. Daarnaast verstrekt de Voedselbank aan klanten een mondkapje. De gratis mondkapjes zijn alleen bestemd voor Rotterdammers die dat echt niet zelf kunnen betalen. De gemeente onderzoekt nog meer mogelijkheden om mondkapjes ter beschikking te stellen.

OV-congres-2020-juni-juli_468x60

U heeft nog twee weken om zich in te schrijven voor het gratis OV Congres.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.