Arriva-bussen in Leeuwarden, Friesland

Arriva werkt met scholen aan lesroosters voor spreiding

Om te voorkomen dat het OV tijdens de spits te druk wordt, hebben Arriva en Friese mbo- en hbo-scholen afspraken gemaakt over spreiding. De lesroosters worden zo gemaakt dat studenten niet allemaal tegelijkertijd in de bus of trein hoeven te stappen. Zo wordt het gemakkelijker om drukte in het openbaar vervoer te voorkomen.

Er is hiervoor samengewerkt met NHL Stenden Hogeschool, Van Hall Larenstein, het Nordwin College, ROC Friese Poort en het Friesland College.”“Wij zijn al heel snel in gesprek gegaan met de mbo- en hbo-scholen in Friesland. Wij hebben de partijen bij elkaar gebracht. Het waren intensieve gesprekken waarbij onze vervoerkundigen een adviesfunctie hadden. Met een hele constructieve samenwerking als resultaat”, aldus Milfred Hart, regiodirecteur Noord Arriva Nederland.

Verspreid reizen

Het aanpassen van de lesroosters is voordelig voor het OV en voor de scholen zelf. Het openbaar vervoer is weliswaar sinds 1 juli weer voor iedereen beschikbaar, maar reizigers worden wel gevraagd om zich zo veel mogelijk te verspreiden over de dag. En de capaciteit op onderwijslocaties is net zo goed beperkt.

Om drukte te voorkomen, zijn nu dus met de onderwijsinstellingen afspraken gemaakt. De lessen worden gegeven in tijdsblokken, zodat studenten op verschillende tijden in de trein zitten. Aan de meeste roosters wordt overigens nog gewerkt en ze moeten ingaan op 24 augustus 2020. De provincie Friesland is akkoord gegaan met de oplossing.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.