Gedeputeerde Bert Boerman bij een busstation

Vakbond in gesprek met provincies over situatie Keolis

Foto: Provincie

Vakbond FNV gaat maandag om tafel met de gedeputeerden van Overijssel en Gelderland over de concessie IJssel-Vecht. FNV wil met Bert Boerman en Jan van der Meer praten over het plan om de gunning van de concessie in te trekken. Dit besluit zorgt voor veel onzekerheid voor het personeel, vindt de vakbond.

Anita Dries van FNV Personenvervoer: “Wij zullen de provincies nogmaals vragen om een snelle oplossing voor het personeel en daarmee ook voor de reizigers. Er is nu veel onrust en die moet weg.”

Marktwerking

De provincies willen de gunning intrekken, omdat er tijdens het aanbestedingsproces onregelmatigheden zijn ontdekt. Gelderland, Overijssel en Flevoland zeggen daarom geen andere keuze te hebben. Maar dat dit überhaupt kon gebeuren, is te wijten aan de marktwerking in het openbaar vervoer, meent FNV.

“Dit toont aan waar het mis gaat in de marktwerking. De druk om het vervoer binnen te halen is zo hoog dat vervoerders er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Provincies moeten aanbesteden op basis van kwaliteit en niet alleen op basis van de prijs én er moeten sociale voorwaarden gesteld worden”, aldus Dries.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.