Hamburger Hochbahn kiest voor waterstofbussen

Waterstofbus (Bron: Hamburger Hochbahn)
Persbericht Hamburger Hochbahn

Over vijf jaar moeten er fors meer bussen op waterstof rijden in Hamburg. De Duitse vervoerder Hamburger Hochbahn AG heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de levering van maximaal vijftig bussen tussen 2021 en 2025. Het plan is om in vier fasen zowel waterstofbussen als batterij-elektrische bussen met een range-extender op waterstof aan te schaffen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

3 reacties op “Hamburger Hochbahn kiest voor waterstofbussen”

Marcel Gerrits Jans|21.09.20|00:13

Nou ja Hamburg ‘dreigt de leiding te nemen’…bij positieve ontwikkelingen zou ik de term dreigen niet snel gebruiken. Voor mijn part ‘dreigen’ tientallen steden om snel ecologisch gunstiger te worden, mooi toch…

Pat Rick|09.09.20|13:14

@Joop: inderdaad dreigt Hamburg de leiding te nemen bij vorming van een waterstofeconomie. Er komt al een grote waterstoffabriek. Noord-Nederland moet daarom zijn best doen om waterstoftreinen (Groningen-Leeuwarden) en -bussen te laten rijden. Eventueel de concessies openbreken en zeker financiering vanuit de GreenDeal van Frans Timmermans snel regelen!

Joop Ummels|08.09.20|13:53

Blijven wij hier in Nederland niet te ver achter bij alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van waterstof als energiedrager voor Mobiliteit/ov sector ?

Nederland vol zetten met laadpalen schept weer een ander probleem, nl. het huidig elektriciteit net kan niet voldoende leveren voor deze palen zonder meerdere dure investeringen.

Extra waterstof vulpunten bij bestaande tankstations zijn eenvoudiger te realiseren en tegen een lager kosten plaatje.