Lijnbus (foto: provincie Noord-Holland)

‘Vanaf 2025 HOV-bussen tussen Noordwijk en Schiphol’

Bij persbericht nieuwe techniek voorrang verkeerslichten

De verbinding tussen Noordwijk en Schiphol is naar verwachting begin 2025 geschikt voor hoogwaardig openbaar busvervoer (HOV). Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben de voorkeursvariant vastgesteld voor het tracé van de busbaan met een parallel fietspad. Daarmee is volgens de provincie Noord-Holland een belangrijke stap gezet naar een hoogfrequente verbinding met snelle, betrouwbare en comfortabele bussen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

2 reacties op “‘Vanaf 2025 HOV-bussen tussen Noordwijk en Schiphol’”

Pat Rick|02.10.20|15:34

HOV naar OV-hub, waar men dan de metro kan nemen naar de rest van metropoolregio A’dam. Zo kan er wegverkeer buiten A’dam worden gehouden. Andere hubs zouden dan kunnen zijn op de eindpunten van (nieuwe) metrolijnen: Zaandam, Purmerend, Almere, A’dam Zuid-Oost. Men zou hier een hoofdstructuur en high-level strategisch plan van kunnen maken. Mocht er later een congestiebelasting voor A’dam worden ingevoerd, hebben mensen een goed alternatief. Diesels mogen A’dam sowieso niet in vanaf 2030 of zo.

-baxspace-|06.10.20|10:40

In 2025 al.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Vanaf 2025 HOV-bussen tussen Noordwijk en Schiphol’ | OVPro.nl
Lijnbus (foto: provincie Noord-Holland)

‘Vanaf 2025 HOV-bussen tussen Noordwijk en Schiphol’

Bij persbericht nieuwe techniek voorrang verkeerslichten

De verbinding tussen Noordwijk en Schiphol is naar verwachting begin 2025 geschikt voor hoogwaardig openbaar busvervoer (HOV). Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben de voorkeursvariant vastgesteld voor het tracé van de busbaan met een parallel fietspad. Daarmee is volgens de provincie Noord-Holland een belangrijke stap gezet naar een hoogfrequente verbinding met snelle, betrouwbare en comfortabele bussen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

2 reacties op “‘Vanaf 2025 HOV-bussen tussen Noordwijk en Schiphol’”

Pat Rick|02.10.20|15:34

HOV naar OV-hub, waar men dan de metro kan nemen naar de rest van metropoolregio A’dam. Zo kan er wegverkeer buiten A’dam worden gehouden. Andere hubs zouden dan kunnen zijn op de eindpunten van (nieuwe) metrolijnen: Zaandam, Purmerend, Almere, A’dam Zuid-Oost. Men zou hier een hoofdstructuur en high-level strategisch plan van kunnen maken. Mocht er later een congestiebelasting voor A’dam worden ingevoerd, hebben mensen een goed alternatief. Diesels mogen A’dam sowieso niet in vanaf 2030 of zo.

-baxspace-|06.10.20|10:40

In 2025 al.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.