R-net bus van EBS arriveert op halte

Zuid-Holland maakt 8 miljoen vrij voor vernieuwen bushaltes

Foto Inge

Veertig bushaltes in de concessie Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem worden komend jaar vervangen door nieuwe exemplaren. De provincie Zuid-Holland trekt 8 miljoen euro uit voor de vernieuwing, met als doel om reizigers die gebruikmaken van hoogwaardig openbaar busvervoer (HOV) meer comfort te bieden.

De bestaande bushaltes voldoen volgens de provincie namelijk nog niet allemaal aan de standaarden van HOV. Daarom wordt op veertig haltes een comfortabeler bushokje geplaatst met een bankje en windscherm. Ook worden de haltes voorzien van een digitaal informatiepaneel voor reisinformatie. Een deel van de miljoenen is bestemd voor het plaatsen van overkapte fietsenstallingen.

Investeren ondanks corona

Naar verwachting worden de eerste haltes nog dit jaar aangepakt. Het streven is dat ze volgend jaar alle veertig zijn vernieuwd. Zuid-Holland heeft samen met de gemeenten in de concessie, waar het busvervoer wordt verzorgd door Qbuzz, ontwerpen gemaakt voor de bushaltes. Die zijn nog niet definitief: de tekeningen worden de komende periode eerst met de omgeving gedeeld.

De coronacrisis staat de vernieuwing niet in de weg, want investeren in het openbaar vervoer blijft volgens de provincie belangrijk voor een goede bereikbaarheid nu en in de toekomst. De vernieuwing van de haltes sluit daarnaast aan bij een eerdere afspraak van de provincie met de Drechtsteden, Gorinchem en het Rijk om de komende jaren flink te investeren in de regio.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.