Brand busremise Connexxion Haarlem (foto: ANP)

Vier nieuwe elektrische bussen Connexxion in vlammen opgegaan

Bij een brand op de busremise van vervoerder Connexxion in Haarlem zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag vier nieuwe elektrische bussen verwoest. De voertuigen zouden begin volgend jaar in de dienstregeling gaan rijden. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg op 27 andere bussen.

De brand op de remise aan de Laan van Decima brak rond 02.30 uur uit. De brandweer rukte massaal uit en gaf zo’n twee uur later het sein brand meester. Omdat er veel rook vrijkwam, werd een NL-Alert verstuurd waarin omwonenden werden verzocht ramen en deuren te sluiten.

Oorzaak

Er vielen geen gewonden, maar een buschauffeur van Connexxion moest wel worden onderzocht omdat hij rook had ingeademd. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk en wordt onderzocht. Hoewel de bussen dus verloren zijn gegaan, heeft dit volgens de vervoerder geen gevolgen voor de dienstregeling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.