Bus Connexxion

Nieuw reisproduct Connexxion moet bus aantrekkelijker maken in Zeeland

Foto Dylan

Vervoerder Connexxion gaat de busabonnementen in de provincie Zeeland vervangen door een nieuw uniek reisproduct. Met de introductie van het betaalsysteem ‘Zeeland Voordeel’ betalen reizigers vanaf 2 mei alleen voor daadwerkelijk gemaakte reizen. Connexxion en de provincie Zeeland willen reizen met de bus hiermee makkelijker en aantrekkelijker maken.

Bij bestaande abonnementen betalen reizigers maandelijks een vast bedrag, ongeacht het aantal ritten dat zij maken. Door achteraf alleen de werkelijke kilometers in rekening te brengen, worden busritten volgens de provincie Zeeland flexibeler, eerlijker en eenvoudiger. Bovendien kan met het nieuwe systeem door heel Zeeland worden gereisd, in plaats van via vaste zones.

Primeur

“Het is ons gelukt om als eerste regio in Nederland dit nieuwe reisproduct in te voeren. Een primeur en daar ben ik blij mee. Met ‘Zeeland Voordeel’ is reizen met de bus straks een stuk aantrekkelijker”, aldus de Zeeuwse gedeputeerde Harry van der Maas. De provincie noemt onder meer als voordeel dat niet meer hoeft te worden nagedacht hoeveel reizen nodig zijn om de kosten uit een abonnement te halen.

Reizigers bouwen daarnaast korting op naarmate zij vaker in de bus stappen. De kosten voor reizen binnen Zeeland vallen onder de streep nooit hoger uit dan 130 euro per maand. Voor scholieren, die het meest gebruikmaken van het openbaar vervoer in de provincie, geldt daarnaast een extra korting van 10 procent. Het blijft na 2 mei vanzelfsprekend mogelijk om ook zonder het nieuwe product in en uit te checken met de OV-chipkaart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

6 reacties op “Nieuw reisproduct Connexxion moet bus aantrekkelijker maken in Zeeland”

Josien Pootjes|13.01.21|21:27

Het zou heel fijn zijn als Connexion ook eens gaat investeren in lichtere bussen. Zodat ik niet steeds lig te rammelen in mijn bed. Eerst in Serooskerke en nu in Biggekerke

Suriname. Ballv2|14.01.21|00:20

Cool, wanneer gaan de buurtbussen weer rijden? Beetje afhankelijk van geworden omdat iemand besloot om de lijnbus weg te halen van Dreischor

Paul Lamote|15.01.21|08:50

@Josien Pootjes
Er zullen ook mensen last hebben van jouw auto.

Ab van der Heide|19.01.21|09:29

Nou mevrouw Pootjes, het zegt misschien meer over uw bed dan over de (zware) bussen ……….

Ab van der Heide|19.01.21|09:31

Beste mevrouw.

Het zegt wellicht meer over uw bed dan over de (zware) bussen……..

Ab van der Heide|19.01.21|09:33

Ik zou gewoon een stevig nieuw bed kopen met zware metalen…….. pootjes.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.