Politie-auto (foto: politie)

Man gearresteerd voor gooien van baksteen naar bus in Emmeloord

Bron politie.nl

De politie Flevoland heeft een 19-jarige man uit Emmeloord aangehouden die dinsdagavond een baksteen zou hebben gegooid door het zijraam van een bus van Connexxion. Daarbij raakte een meisje van 16 jaar gewond dat op dat moment in het voertuig zat. De man wordt verdacht van poging tot doodslag.

Het incident vond dinsdagavond rond 18:30 uur plaats. De bus van Kampen naar Emmeloord werd in laatstgenoemde plaats bekogeld. Een ooggetuige vertelde tegen Omroep Flevoland dat er twee stenen werden gegooid door twee personen. Een daarvan ging door de zijruit, de ander ketste af.

Hoofdwond

De baksteen raakte een 16-jarige meisje in de bus, dat met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht. De buschauffeur en andere reizigers in de bus, waarvan de vloer met glas bezaaid lag, bleven ongedeerd. Zij werden met een andere bus alsnog naar hun eindbestemming gebracht.

De recherche startte dinsdag na het incident direct een grondig onderzoek. Met behulp van getuigen is vrijdagmiddag de 19-jarige verdachte aangehouden. De politie sluit meerdere verdachten niet uit in deze zaak.

Lees ook: OV op meerdere plekken stilgelegd door rellen, ravage station Eindhoven

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.