Rechtbank (bron: iStock)

Taakstraf voor buschauffeur die na drugsgebruik op tram botste

De buschauffeur die drie jaar geleden op het Stadionplein in Amsterdam na het gebruik van drugs op een tram botste, krijgt een taakstraf van 240 uur. Daarnaast veroordeelt de rechtbank hem tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden en krijgt hij een rijverbod van twee jaar.

De chauffeur was onder invloed van MDMA en GHB toen hij op 4 mei 2018 achterop een stilstaande tram reed. Door het ongeval in de buurt van het Olympisch Stadion raakten veertien mensen gewond, van wie twee ernstig. Een van hen liep een gescheurd jukbeen op, een ander slachtoffer een gebroken nek en hersenschudding. Volgens getuigen reed de chauffeur zonder te remmen met volle vaart achterop de tram.

Andere straf dan geëist

Het vonnis voor de 28-jarige chauffeur wijkt af van de strafeis van de officier van justitie. Die had de rechtbank gevraagd om een gevangenisstraf op te leggen van vier maanden, waarvan twee voorwaardelijk. Daarnaast eiste justitie een werkstraf van honderd uur en een rijverbod van twee jaar.

De chauffeur raakte na het ongeluk zijn rijbewijs kwijt. Hij bezorgt tegenwoordig maaltijden op de fiets. In april vorig jaar trof de politie hem nog achter het stuur van een stilstaande personenauto met draaiende motor op een weg bij Nijkerk, opnieuw onder invloed van geestverruimende middelen. Hij wilde naar een feest in Amersfoort, maar was niet aanspreekbaar.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.