Bus Arriva op N207 (Foto: provincie Noord-Holland)

Buschauffeurs tevreden over proef met voorrang bij verkeerslicht

Bij persbericht over nieuwe techniek voorrang verkeerslichten

De test van de provincie Noord-Holland waarbij bussen via het mobiele netwerk voorrang krijgen bij verkeerslichten, is positief ervaren door buschauffeurs. Ruim de helft van de bestuurders gaf aan dat de wachttijd voor het verkeerslicht lager lag tijdens de proef. De nieuwe techniek maakt het mogelijk om ook prioriteit te geven aan bussen als zij niet hun vaste route rijden, bijvoorbeeld bij wegwerkzaamheden, evenementen of incidenten. Er wordt nu gekeken hoe de techniek in heel Nederland kan worden ingevoerd.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Buschauffeurs tevreden over proef met voorrang bij verkeerslicht | OVPro.nl
Bus Arriva op N207 (Foto: provincie Noord-Holland)

Buschauffeurs tevreden over proef met voorrang bij verkeerslicht

Bij persbericht over nieuwe techniek voorrang verkeerslichten

De test van de provincie Noord-Holland waarbij bussen via het mobiele netwerk voorrang krijgen bij verkeerslichten, is positief ervaren door buschauffeurs. Ruim de helft van de bestuurders gaf aan dat de wachttijd voor het verkeerslicht lager lag tijdens de proef. De nieuwe techniek maakt het mogelijk om ook prioriteit te geven aan bussen als zij niet hun vaste route rijden, bijvoorbeeld bij wegwerkzaamheden, evenementen of incidenten. Er wordt nu gekeken hoe de techniek in heel Nederland kan worden ingevoerd.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.