Politie-auto (foto: politie)

Motorbrand in bus en andere OV-incidenten in het weekend

Er hebben afgelopen dagen meerdere ongelukken en incidenten plaatsgevonden in het openbaar busvervoer. Op het busstation van Utrecht Centraal strandde een stadsbus met een kleine motorbrand. In Haarlem werd een medewerker van Connexxion mishandeld en een R-net bus van dezelfde vervoerder raakte flink beschadigd bij een eenzijdig ongeval in Hoofddorp.

Het ging vrijdag rond 10.00 uur in Utrecht al mis voordat het voertuig van U-OV het busstation had verlaten. Volgens RTV Utrecht zag de buschauffeur rook uit de achterkant van de bus komen. Er klonk een knal toen hij nog een stukje doorreed, nadat de reizigers waren verzocht om uit te stappen. De brandweer had de kleine brand, waarbij veel rook vrijkwam, snel onder controle.

In Hoofddorp reed een gelede lijnbus zaterdagavond een lantaarnpaal uit de grond. Rond 20.45 uur raakte het voertuig om nog onbekende reden van de busbaan. Bij lokale media is te zien dat de bus flink beschadigd raakte aan de voorzijde. Onder meer de ruit lag in diggelen. Ook bij dit ongeluk raakte niemand gewond.

Mishandeling

Op vrijdagavond had Connexxion ook al te maken met een ander incident. Een medewerker van service en veiligheid kreeg rond 21.00 uur een vuist in het gezicht toen er een conflict ontstond na kaartcontrole. De mishandeling vond buiten de bus plaats, meldt het Haarlems Dagblad.

De Connexxion-medewerker kon ter plaatse worden verzorgd door een collega en hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie ging op zoek naar de dader, maar wist die niet te vinden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.