Trams GVB in Amsterdam (foto: Jolanda Fisser)

Nieuwe concessieperiode Amsterdam gaat toch niet vervroegd in

De plannen om de nieuwe concessie Amsterdam vervroegd in te besteden zijn van de baan. De Vervoerregio Amsterdam en GVB keken afgelopen jaar naar mogelijkheden om de nieuwe concessieperiode eind 2021 in plaats van eind 2024 in te laten gaan. Onzekerheden en vertraging vanwege de coronacrisis maken een vervroegde concessie niet langer realistisch.

Met vernieuwing van de concessie wilden de Vervoerregio en GVB inspelen op de noodzakelijke groei van het OV. Voordat de coronacrisis aanving, had GVB alle gestelde doelen uit de huidige concessie al gehaald. Daarnaast groeide het aantal reizigers met meer dan 7 procent per jaar zo hard, dat het vervroegd afsluiten van een nieuwe concessie nodig leek om dit te kunnen opvangen. Maar ruim een maand nadat werd besloten te starten met dit proces, werd Nederland getroffen door de pandemie.

Verder lezen?

Registreer nu om meer gratis artikelen te lezen.

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.