Tram GVB in regenboogkleuren (foto: Vervoerregio)

Vervoerders Amsterdam maken statement met regenboogkleuren

Om aandacht te vragen voor gelijke behandeling hebben alle drie de vervoerders binnen de Vervoerregio Amsterdam een voertuig gehuld in regenboogkleuren. GVB doet dat met een tram, Connexxion met twee bussen en EBS met één bus. De voertuigen rijden een jaar lang rond met de bestickering.

Daarmee willen de vervoerders samen met de Vervoerregio duidelijk maken dat iedereen welkom is in het openbaar vervoer, zegt Egbert de Vries, voorzitter van de Vervoerregio. “Ook LHBTIQ+-personen moeten elk moment van de dag veilig in bus, tram of metro kunnen stappen. Wij willen dat iedereen zich bij ons welkom voelt. Dat laten we nu met de regenboogbussen en -tram zien. Niet alleen tijdens Pride, maar een heel jaar lang.”

Vooravond van Pride

De bestickering, die is gefinancierd door de Vervoerregio, dient dan ook om een visueel statement te maken. Het regenboogsymbool van Pride noemen de vervoerders een krachtig symbool om aan te geven dat iedereen gelijkwaardig is en recht heeft op gelijke behandeling. Daarvoor is op de tram en bussen ook het woord ‘welkom’ te zien in verschillende talen.

De voertuigen worden donderdag in gebruik genomen. Dat is aan de vooravond van het jaarlijkse evenement Pride Amsterdam, dat aankomend weekend wordt gehouden. De tram rijdt door Amsterdam en de bussen in Amstelland-Meerlanden, Zaanstreek en Waterland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.