Arriva, trein, Groningen

Vervoerders voeren frequentie OV op na de zomervakantie

Nu het einde van de zomervakantie in het noorden van het land nadert en het kabinet onlangs versoepelingen van de coronaregels heeft aangekondigd, gaan sommige vervoersbedrijven weer meer rijden. Zo laat Keolis weten vanaf 22 augustus de frequentie van de allGo-bussen in Almere verder op te voeren. Arriva meldt vanaf volgende week in de regio Noord weer de volledige bus- en treindienstregeling te rijden.

Arriva verwacht extra drukte en zet daarom vanaf 23 augustus langere treinen in tussen Groningen en Friesland. Ook worden er extra spits- en sneltreinen ingepland op een aantal trajecten in die provincies. Zo gaan de sneltreinen tussen Groningen en Leeuwarden na de avondspits weer rijden. Ook kunnen reizigers weer gebruik maken van de spitstreinen tussen Zuidhorn en Groningen.

Nieuwe verbinding Dokkum-Drachten

Voor de Arriva-bussen in Friesland geldt vanaf 23 augustus weer de reguliere dienstregeling met extra ritten op enkele lijnen. Er gaat bovendien ook een nieuwe lijn van start: de Qliner 356, een nieuwe, snelle HOV-verbinding tussen Dokkum en Drachten.

AllGo gaat vanaf zondag 22 augustus in Almere met meer bussen de weg op en ook bij verschillende stads- en streeklijnen gaat de frequentie omhoog. Nu maakt zo’n 65 procent van de reizigers (vergeleken met de groep die dat voor de coronacrisis deed) gebruik van de AllGo-bussen Na de zomer worden weer meer reizigers verwacht. Daar is de dienstregeling op aangepast. Er gaan weer bijna net zo veel bussen rijden als voorafgaand aan de coronabeperkingen. Op de stadslijnen M3, M4, M5, M6 en M7 rijden er vanaf 22 augustus overdag vaker bussen. Dat geldt ook voor de R-net lijnen 322 en 323.

De nachtbussen rijden voorlopig nog niet omdat het kabinet nog geen versoepelingen heeft aangekondigd voor de nachthoreca.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

1 reactie op “Vervoerders voeren frequentie OV op na de zomervakantie”

Wiebe Goossen|17.08.21|13:19

Daar staat tegenover dat diverse ‘gestrekte’ lijnen ook ‘gestrekt’ blijven en dat sommige punten door het OV niet meer bediend worden. Zelfs komt het voor dat het late-avond-vervoer in zijn geheel komt te vervallen. Dus het is bepaald niet overal ‘hosanna’!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.