Breng-bussen op station Nijmegen

Gelderland op zoek naar exploitant nieuwe haltetaxi

Foto Inge

Gelderland is begonnen met de aanbesteding van een haltetaxi die moet voorzien in een betere aansluiting op het openbaar vervoer in slechter bereikbare delen van de provincie. De dienst moet op 3 april 2022 van start gaan onder de naam haltetaxiRRReis.

De nieuwe haltetaxi komt in de plaats van het huidige OV-vangnet dat de gemeenten verzorgen in combinatie met het doelgroepenvervoer. In januari heeft het provinciebestuur al  besloten om deeltaxivervoer te blijven aanbieden, maar dan wel in een verbeterde vorm onder de noemer haltetaxiRRReis, als aanvulling op het openbaar vervoer. Voor- en natransport gebeurt meestal lopend of fietsend. De haltetaxi moet een alternatief bieden als lopen of fietsen niet mogelijk is.

De naam van de nieuwe haltetaxi sluit aan op RRReis, de naam waaronder het openbaar vervoer in Gelderland, Flevoland en Overijssel wordt aangeboden.

Elektrische voertuigen

De haltetaxi gaat mensen binnen een straal van 15 kilometer vervoeren van een halte naar een trein- of busstation, of naar een andere halte. De reis wordt vooraf gereserveerd en wordt uitgevoerd met een elektrisch voertuig: meestal personenauto’s. Mogelijk gaan er meerdere passagiers tegelijk mee op een rit. De haltetaxi gaat rijden op tijden die aansluiten bij die van het reguliere OV.

De looptijd van de opdracht is drie jaar met de mogelijkheid van een verlenging van twee keer een jaar.

Lees ook

Haltetaxi Gelderland moet aansluiting op OV verbeteren

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.