Elektrische bussen GVB op Sloterdijk

Rover vreest voor positie OV bij lagere snelheid in Amsterdam

Foto Dylan

Wordt bij het verlagen van de maximumsnelheid in de binnenstad van Amsterdam wel voldoende gekeken naar de negatieve effecten voor het openbaar vervoer? Reizigersvereniging Rover vindt van niet en vraagt de gemeente om deze gevolgen nogmaals te onderzoeken, waarbij beter wordt gekeken naar de concurrentiepositie van het OV.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

1 reactie op “Rover vreest voor positie OV bij lagere snelheid in Amsterdam”

Pat Rick|20.10.21|15:53

Rover moet vragen om verdere uitbouw van het metronetwerk als backbone van het OV. Brussel is alleen maar naar 30 km/u zone kunnen gaan door het GEN plus een uitgebreid metronetwerk. A’dam blijft achter met sub-standaard OV-oplossingen, die nu nog meer sub-standaard gaan worden. Een paar verkeerslichten omzetten zijn wat druppels op een gloeiende plaat. Kijk hoe OV wordt gedaan in steden als Vancouver, Stockholm (zelfde inwonertal), of Londen, NY. Waarom kan dat niet voor METROpoolregio A’dam?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rover vreest voor positie OV bij lagere snelheid in Amsterdam | OVPro.nl
Elektrische bussen GVB op Sloterdijk

Rover vreest voor positie OV bij lagere snelheid in Amsterdam

Foto Dylan

Wordt bij het verlagen van de maximumsnelheid in de binnenstad van Amsterdam wel voldoende gekeken naar de negatieve effecten voor het openbaar vervoer? Reizigersvereniging Rover vindt van niet en vraagt de gemeente om deze gevolgen nogmaals te onderzoeken, waarbij beter wordt gekeken naar de concurrentiepositie van het OV.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

1 reactie op “Rover vreest voor positie OV bij lagere snelheid in Amsterdam”

Pat Rick|20.10.21|15:53

Rover moet vragen om verdere uitbouw van het metronetwerk als backbone van het OV. Brussel is alleen maar naar 30 km/u zone kunnen gaan door het GEN plus een uitgebreid metronetwerk. A’dam blijft achter met sub-standaard OV-oplossingen, die nu nog meer sub-standaard gaan worden. Een paar verkeerslichten omzetten zijn wat druppels op een gloeiende plaat. Kijk hoe OV wordt gedaan in steden als Vancouver, Stockholm (zelfde inwonertal), of Londen, NY. Waarom kan dat niet voor METROpoolregio A’dam?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.