Brand in stalling Arriva door waterstofbus, foto: News United / 112 Achterhoek-nieuws

Veiligheidsregio: waterstofbus Arriva staat in brand

de brandweer schaalde om 14:17 uur op naar Middelbrand en zelfs om 14:32 uur uur naar Grote Brand en nu zelfs naar een Grip 1. de omgeving is afgezet er zouden ook explosies te horen zijn. de brand woed bij Arriva.

Bij een stalling van Arriva in Doetinchem staat donderdagmiddag een waterstofbus in brand. Omwonenden worden gewaarschuwd om niet te komen kijken, omdat er explosiegevaar is. Dat meldt Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. 

Een woordvoerder van Arriva bevestigt aan OVPro dat de nieuwe waterstofbus die donderdag op de stalling is aangekomen ‘betrokken is bij de brand’. Ze geeft aan dat ‘iedereen in veiligheid is gebracht’. Hoe de brand precies is ontstaan, wordt nog onderzocht.

De brandweer is met diverse eenheden ter plaatse en heeft de brand opgeschaald naar ‘grote brand’. Omdat het om een waterstofbus gaat wordt er vanaf buiten de stalling geblust. Vanwege de rookverspreiding is er een NL-Alert uitgegaan in de regio.

Eerste waterstofbus aangekomen bij stalling

Arriva maakte eerder donderdagmiddag bekend dat de eerste van een serie van tien waterstofbussen vanuit een Poolse fabriek was aangekomen bij de stalling aan de Industriestraat in Doetinchem. De voertuigen gaan vanaf december in de Achterhoek en regio Zutphen rijden en zijn de eerste waterstofbussen van Arriva in Nederland.

In 2012 ontstond een brand in een aardgasbus van het toenmalige Veolia. Naar aanleiding van dit incident gaf de Onderzoeksraad voor Veiligheid aanbevelingen over de veiligheid van aardgasbussen en waterstofbussen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van OVPro en hoofdredacteur van de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.