Nieuw DRIS-paneel provincie Utrecht (foto: provincie Utrecht)

Utrecht verbetert reisinformatie met nieuwe DRIS-panelen

Persbericht prov Utrecht

De provincie Utrecht is begonnen met het plaatsen van vijfhonderd nieuwe DRIS-panelen bij bus- en tramhaltes. De huidige panelen zijn verouderd en worden vervangen door exemplaren met moderne techniek, waarmee reizigers beter kunnen worden geïnformeerd.

Zo wordt gebruik gemaakt van een track & trace systeem voor actuele reisinformatie. Met een pictogram tussen het lijnnummer en de bestemming is te zien dat deze rit actief wordt gevolgd. Ook is de informatie beter af te lezen door het gebruik van moderne LED-schermen, waarbij de helderheid kan worden aangepast aan actuele omstandigheden als fel zonlicht en in de avonduren.

Verder is er naast de aankomsttijden van bussen en trams ruimte voor mededelingen van vervoerders U-OV en Syntus Utrecht, is er een audioknop voor reizigers met een visuele beperking en kan door het scannen van een QR-code op laagdrempelige wijze een storing worden doorgegeven. Op de knooppunten Amersfoort, Driebergen-Zeist en Leidsche Rijn komen bovendien overzichtsschermen waarop met actuele reistijden wordt getoond welke buslijnen aansluiten op deze stations.

Planning

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. De eerste reisinformatiepanelen zijn vorige week vervangen bij meer dan dertig bushaltes in Zeist en IJsselstein. Het is de bedoeling dat alle nieuwe panelen aan het einde van het eerste kwartaal van 2022 in gebruik zijn genomen.

Er wordt begonnen met het vervangen van de oude informatiepanelen op de haltes, met behoud van de masten en funderingen, waarna als laatste nog zo’n dertig haltepalen vervangen worden. Het plaatsen van een nieuw DRIS-paneel neemt zo’n anderhalf uur in beslag.

Lees ook: ‘Beter geïnformeerde reiziger met alle halte-informatie op één paal’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.