Bus Arriva Friesland (foto: provincie Friesland)

Friesland bijna niets kwijt aan compensatie geschrapte buslijnen

Persbericht provincie Friesland

De provincie Friesland was vorig jaar slechts 52,50 euro kwijt aan compensatie voor reizigers wiens lijnbus vanwege corona niet meer reed. Dat is een fractie van de 50.000 euro die beschikbaar werd gesteld voor gedupeerde reizigers.

In de eerste maanden van 2021 reed Arriva een door corona afgeschaalde dienstregeling, waardoor enkele kernen hun reguliere bus kwijtraakten. Als vangnet konden reizigers gebruikmaken van de vraaggestuurde Opstapper, maar dat leidde voor sommigen tot meerkosten. Daarom werd een regeling bedacht waarbij de kosten voor deze vraaggestuurde rit van 2,50 euro niet in rekening werden gebracht.

21 ritten gecompenseerd

Er is uiteindelijk voor slechts 21 ritten compensatie aangevraagd, wat dus neerkomt op iets meer dan 50 euro. In een brief suggereert Provinciale Staten dat er wel genoeg is gedaan om reizigers op de regeling te wijzen. “Er is over de compensatieregeling gecommuniceerd via een persbericht, op de website van Arriva en via de schermen in de bussen. Hierbij werden reizigers geattendeerd op de mogelijkheid om de door hen gemaakte kosten op de betreffende ritten terug te vragen.”

De regeling gold tot eind augustus, toen de volledige dienstregeling weer van kracht werd. Ook in het vervoerplan van 2022 komen er geen ritten in aanmerking voor de compensatie. Op dit moment wordt de vakantiedienstregeling gereden en op zondag 9 januari gaat de nieuwe dienstregeling van start in de twee Friese concessies.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.