Nieuwe order voor München versterkt Ebusco’s aanwezigheid in Duitsland

elektrische bus Ebusco. Foto: Ebusco

Busbouwer Ebusco heeft opnieuw een order gekregen van Stadtwerke München voor de levering van elektrische bussen. Het Duitse gemeentelijke bedrijf breidt de vloot uit met veertien Ebusco 2.2 18-meter bussen. Begin volgend jaar worden ze geleverd.

In de binnenstad van München rijden nu al twaalf Ebusco 2.2 12 meter-bussen en twee Ebusco 3.0 bussen. Met die laatste twee bussen heeft de stad een primeur. Het zijn de eerste nieuwe generatiebussen die Ebusco heeft geleverd.

Klimaatdoelstellingen

De busontwikkelaar en -fabrikant uit Deuren werkt al een paar jaar als innovatiepartner samen met Stadtwerke München en dochteronderneming Münchener Verkehrsgesellschaft. München streeft naar schoner openbaar vervoer. De Ebusco-bussen helpen daarbij, zegt Veilt Bodenschatz, lid van de Raad van Bestuur van Stadtwerke München. “Door geleidelijk over te schakelen op e-bussen willen we de klimaatdoelstellingen voor vervoer halen en het openbaar vervoer in München nog duurzamer maken.”

Directeur en oprichter Peter Bijvelds van Ebusco werkt daar graag aan mee. “We zijn trots om als partner met Stadtwerke München bij te dragen aan onze gedeelde doelstelling om zero emissie vervoer zo snel als mogelijk in te voeren.”

Duitse markt belangrijk

Duitsland is een belangrijke markt voor Ebusco, dat eind oktober een notering kreeg op de beurs Euronext Amsterdam. Vorige maand haalde de fabrikant meerdere Duitse orders binnen. Zo gaat het bedrijf dit jaar negentig Ebusco 2.2 bussen leveren aan Berliner Verkehrsbetriebe, het openbaar vervoerbedrijf in Berlijn, met een optie voor nog eens zestig bussen extra. In diezelfde maand tekende Ebusco een contract met partner Transdev voor twaalf 2.2 bussen van twaalf meter. De bussen gaan rijden in Frankfurt. En Infra Fürth Verkehr GmbH bestelde eind december drie 18 meter Ebusco 2.2 bussen voor de stad Fürth.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.