Franse order voor Ebusco: vier bussen en optie voor 76

Ebusco 3.0 bus Foto: Ebusco

Met een order van het Métropole Rouen Normandie (het stadsgewest Rouen) versterkt elektrische busbouwer Ebusco zijn positie op de Franse markt. Het stadsgewest heeft vier Ebusco 2.2 bussen besteld. Daarnaast is er in het contract dat beide partijen ondertekenden een optie opgenomen voor nog eens 76 Ebusco 3.0 bussen.

Het beursgenoteerde Ebusco ziet Frankrijk als een van de belangrijkste markten in zijn expansiestrategie omdat het aandeel elektrische bussen er nog gering is. Het contract van het stadsgewest Rouen is daarom een belangrijke stap in verdere uitbreiding, zegt directeur Peter Bijvelds. “Niet alleen versterken we onze positie op de Franse markt aanzienlijk, het is ook de grootste order voor onze revolutionaire 3.0 bussen tot nu toe.”

Planbaarheid

Stadsgewest Rouen wil de eerste vier 2.2 bussen, met een lengte van achttien meter, aan het einde van dit jaar ontvangen. De 76 overige bussen, waarvoor een optie geldt, zouden in verschillende batches geleverd moeten worden in de periode tussen 2023 en 2026. Ze krijgen eveneens een lengte van achttien meter. “Het verlengde leveringsschema over een periode van vier jaar ondersteunt ook de planbaarheid in productiecapaciteit”, aldus Bijvelds. Eén van de overwegingen van het stadsgewest om voor Ebusco te kiezen was de hoge capaciteit van de batterijen.

Het Franse stadsgewest is bezig om verder te verduurzamen en daar past de keuze voor elektrische bussen in. “We zetten een grote stap op weg naar een klimaatneutrale toekomst. De elektrificatie van onze busvloot is van groot belang om onze klimaatdoelstellingen te halen”, zegt Nicolas Mayer-Rossignol, president van Métropole Rouen Normandie.

Lees ook

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.