Wilko Mol (foto: OV-bureau)

Wilko Mol na overdrachtsperiode nu statutair CEO van EBS

Via OV-bureau

Per 1 april is Wiko Mol nu ook juridisch de nieuwe topman van EBS. Het afgelopen halfjaar was hij al in dienst bij het vervoersbedrijf. Die periode heeft hij benut om de organisatie en de opdrachtgevers te leren kennen en samen op te trekken met zijn voorganger Wim Kurver.

Vanaf januari verdween Kurver al wat meer naar de achtergrond en was Mol het aanspreekpunt in- en extern. Mol was in zijn vorige functie directeur van OV-bureau Groningen Drenthe. Per 1 april heeft Kurver bij EBS het stokje volledig overgedragen aan Mol.

Groeien

De nieuwe CEO is enthousiast over de ontvangst die hij heeft gekregen en voelde zich snel thuis, zo zegt hij in een persverklaring. “Ik heb de opdracht om EBS te laten groeien en zie het als mijn taak om het karakter van het bedrijf daarbij niet te verliezen.”

Kurver loodste na een succesvolle start de organisatie ook door moeilijke tijden heen.“Dat we ook toen we het moeilijk hadden de hoogste klanttevredenheid bleven scoren is misschien wel onze grootse prestatie.” Kurver had al eerder willen stoppen, maar door de onzekerheid die de corona-uitbraak met zich meebracht wilde hij het bedrijf niet in de steek laten. Hij was sinds 2010 directeur bij EBS en sinds 2013 CEO. Hoewel er ook nu de coronapiek voorbij lijkt onzekerheden blijven in de OV-sector, zegt hij met een goed gevoel afscheid te nemen. “Ik laat EBS in goede handen achter.”

Lees ook

Wilko Mol volgt Wim Kurver op als EBS-directeur

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.