Nieuwe tranche zero emissiebussen voor RET

RET krijgt er deze week weer een tranche elektrische bussen bij. Na een laatste controle gaan ze ook meteen rijden in de dienstregeling.

De nieuwe bussen van VDL worden de eerste weken ingezet op bestaande zero emissielijnen. Vanaf begin mei gaan er ook elektrische bussen uit de 1400-serie rijden op lijnen waar dat nu nog niet het geval is: in Maassluis op lijn 126, in Rotterdam-West op lijn 42 en in Schiedam op de lijnen 51, 53, 54 en 126. Begin mei zullen er zo’n dertig bussen beschikbaar zijn voor de dienst. De nieuwe bussen uit de 1500-serie gaan vanaf 9 mei rijden op de lijnen 33, 38, 40 en 44. Laden doen ze tussentijds op Rotterdam Centraal.

Laadinfrastructuur

RET verwacht in de loop van dit jaar ook laadinfrastructuur klaar te hebben op de Herenwaard, Capelsebrug en bij de busvestigingen Krimpen aan den IJssel en Sluisjesdijk. Rond de zomer gaan er ook zero emissiebussen rijden vanaf de busgarages Krimpen aan den IJssel en Sluisjesdijk. Vanaf die bestemmingen gaan ze naar Rotterdam-Zuid, Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel.

Met de invoering van de nieuwe e-bussen is RET weer een stap dichter bij het doel om in 2030 een volledige schone busvloot te hebben. In 2024 en 2029 volgen de laatste twee nieuwe series e-bussen. Tegelijk met de komst van nieuwe bussen, stromen oude dieselbussen uit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.