Ingebruikname nieuwe bussen in Connexxion concessie AML

OV-concessiegebied Amstelland-Meerlanden bijna uitstootvrij

Met de ingebruikname van 106 nieuwe elektrische bussen door Connexxion is het wagenpark in concessiegebied Amstelland-Meerlanden vrijwel uitstootvrij. In totaal rijden er nu 206 elektrische bussen in dit gebied ten zuiden van Amsterdam.

De nieuwe bussen zijn afkomstig van busbouwer Ebusco. De e-bussen die al eerder in dienstregeling waren opgenomen zijn geleverd door VDL. Dit jaar worden er ook nog vijftien dubbeldekkerbussen omgebouwd om te kunnen rijden op biodiesel.

Inspiratie

Alle bussen werden aangeschaft met behulp van de bussenlening van Vervoerregio Amsterdam. Voor laadinfrastructuur is er een beroep gedaan op een Europese subsidie (CEFT). Bestuurder Gerard Slegers van de Vervoerregio Amsterdam noemt het belangrijk dat de aandacht voor het klimaat niet ondergesneeuwd raakt door de coronacrisis. “Wij blijven vasthouden aan onze ambitie om in 2025 volledig uitstootvrij openbaar vervoer in het gebied van de Vervoerregio te hebben. En dat gaan we halen. Wat nu in Amstelland-Meerlanden staat en rijdt geldt als inspiratie voor het kan en moet.”

Met de komst van de elektrische bussen bespaart Connexxion volgens Erik van Essen, directeur Connexxion Amstelland-Meerlanden, jaarlijks bijna zeven miljoen liter diesel.

Het concessiegebied omvat de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel (met uitzondering van Duivendrecht), Uithoorn en Haarlemmermeer.

Lees ook

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.