'Be In Be Out' Transdev Mobyyou

Video: Pilot Transdev met in- en uitchecken met mobiel in je broekzak

Foto: persbericht Transdev

Automatisch in- en uitchecken in het openbaar vervoer. Reizen zonder saldo op te hoeven laden en zonder een pasje tegen een incheckapparaat aan te hoeven houden. Transdev maakt dit in Eindhoven mogelijk met de pilot van de nieuwe dienst ‘Be in, be out’. OVPro nam een kijkje bij de veldtest.  

Transdev heeft ‘Be in, be out’ ontwikkeld in samenwerking met service- en betaalplatform mobyyou en de provincie Noord-Brabant. De dienst draait om drempelloos in- en uitchecken, zonder een OV-chipkaart of betaalpas te hoeven gebruiken. Dit staat op nummer één in de wensenlijst van reizigers, zo bleek vorig jaar uit een onderzoek van Transdev onder 4000 reizigers. De dienst wordt de komende maanden uitgerold op buslijnen 407 en 408, die station Eindhoven verbinden met de High Tech Campus.

Stopknop bedienen

Vertegenwoordigers van de provincie, reizigersorganisaties en collega-vervoerders mochten tijdens de veldtest op 6 april het automatisch in- en uitchecken uitproberen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de mobyyou-app. Met deze app is het ook al mogelijk om de stopknop in de bus te bedienen. De komende maanden wordt de dienst op basis van feedback van reizigers en buschauffeurs geoptimaliseerd. Ook zal er worden gekeken naar verdere mogelijkheden om reizigers nog beter van dienst te kunnen zijn.

Bekijk de impressie van de veldtest hier: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Elisabetta Santangelo

1 reactie op “Video: Pilot Transdev met in- en uitchecken met mobiel in je broekzak”

Eric Hendriks|12.04.22|11:30

En als de chauffeur dan instapt?
Checkt die dan ook in?
Vraag mij dit wel af.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.