Mercedes-Benz eCitaro

BUS2BUS in Berlijn: frisse ideeën voor de bussector

Nieuwe voertuigen, intelligente innovaties, specialistische presentaties en de uitwisseling van kennis staan dit jaar ​​centraal tijdens BUS2BUS op 27 en 28 april 2022 op het beursterrein van de Messe Berlin. Hier bespreken mobiliteitsexperts, busexploitanten, toeleveranciers en dienstverleners de toekomst van de busindustrie. Die is rooskleurig. “De mobiliteitstransitie kan alleen met bussen worden bereikt.”

BUS2BUS in Berlijn combineert drie evenementen onder één dak, namelijk de beurs, het Future Forum en het bdo Congress en de BUS2Specials. Er is dus niet alleen veel te zien, maar ook veel te leren via verschillende startup pitches en exposantenpresentaties. De beurs wordt georganiseerd door Messe Berlin en de Duitse belangenvereniging voor OV-bussen en touringcars (bdo).

Future Forum

Het Future Forum draait deze editie om de rol die de bus kan spelen in de verduurzamingsopgave van het vervoer. Het forum wordt daarom geopend door Lars Behrendt, de CEO van Granny & Smith, met een presentatie genaamd: ’An Undervalued Eco-Champion: The Bus Industry as a Driver of Sustainable And Innovative Mobility’. Daarnaast zal Volker Wissing, de Duitse minister van Transport, een praatje houden over de rol die bussen kunnen spelen en waarom beleidsmakers meer rekening moeten houden met deze veilige en milieuvriendelijke manier van vervoer.

In de ochtend is ook nog tijd voor een paneldiscussie tussen Verena Hubertz, lid van het Duitse parlement (SPD), Till Oberwörder, hoofd van de Daimler Buses-divisie en CEO van EvoBus GmbH, Christian Hochfeld, uitvoerend directeur van Agora Verkehrswende, en Christiane Leonard, directeur van de bdo. De laatste is er in ieder geval van overtuigd dat de bus onmisbaar is in de mobiliteitstransitie. “Aangezien bussen een antwoord kunnen bieden op de dringende milieu-uitdagingen van het openbaar vervoer, is het onbegrijpelijk dat beleidsmakers deze meest milieuvriendelijke vorm van vervoer blijven verwaarlozen.”

Technologie en ontwerp

De beursbezoekers kunnen verschillende innovaties bekijken en aanraken in de hallen. De kernthema’s zijn dit jaar duurzaamheid en innovatie, dus de focus ligt vooral op alternatieve aandrijvingen, nieuwe infrastructuren, retrofit-opties en digitale diensten. Er is een groot aantal bus- en touringcarfabrikanten dat hier aanwezig is, zoals MAN, EvoBus, Daimler Buses, VDL Bus & Coach, Iveco, Ebusco en Skoda. Buiten is het mogelijk om een proefrit te maken in diverse modellen.

Er is eveneens veel aandacht voor systemen die op basis van kunstmatige intelligentie werken (AI). Die kunnen bussen nog veiliger maken in het stadsverkeer. “Dit toont het aanpassingsvermogen van de industrie aan. Door zijn aanpassingsvermogen is de bus voorbestemd om op korte termijn antwoorden te bieden op de uitdagingen van innovatieve en duurzame mobiliteit”, aldus de beursorganisatie.

Programma

Vakbezoekers kunnen dit jaar op BUS2BUS zowel de beurs zelf als het programma met alle lezingen bijwonen met één ticket. Een dagpas is eigenlijk 50 euro, voor twee dagen geldt een prijs van 75 euro. Lezers van OVPro kunnen echter tickets krijgen met 60 procent korting. Een dagkaart wordt dan 20 euro en een toegangskaart voor beide dagen 30 euro. Voor het BUS2BUS Online Platform is een ticket 20 euro in plaats van 25 euro. Tickets voor BUS2BUS 2022 zijn alleen online verkrijgbaar.

Voor de korting kunt u bij ‘REDEEM A VOUCHER’ de vouchercode: AV_NL@BUS2BUS2022_250 invullen om uw korting te ontvangen.

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur van VerkeersNet.nl en schrijft voor verschillende andere vakbladen van ProMedia Group, waaronder OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.