Bus Syntus Utrecht

Provincie Utrecht polst wat reizigers vinden van dienstregeling 2023

Voorafgaand aan de invoering van de nieuwe dienstregeling in de provincie Utrecht per 11 december gaat de provincie samen met vervoerders U-OV en Syntus peilen wat de reizigers ervan vinden. Behalve de reizigers worden ook de Utrechtse gemeenten en belangenorganisatie ROCOV geraadpleegd over de plannen voor de dienstregeling 2023.

Concessieverlener provincie Utrecht zegt ernaar te streven het openbaar vervoer zo veel mogelijk op peil te houden en flexibel in te spelen op de vraag van de reizigers. De provincie ziet dat er weer meer mensen in de bus en tram stappen nu de coronabeperkingen voorbij zijn, maar gaat ervan uit dat het nog wel even duurt voordat het reizigersaantal weer terug is op het niveau van voor de corona-uitbraak. Uitbreiden van het aanbod is volgens de provincie niet te betalen. Het uitgangspunt voor de nieuwe dienstregeling is daarom zo veel mogelijk vasthouden aan het huidige niveau.

Kortere routes en betere aansluitingen

Op sommige lijnen verandert de route en krijgt de reiziger een kortere reistijd. Er zijn ook voorstellen om bestemmingen beter bereikbaar te maken met het openbaar vervoer. Opgenomen in het concept-vervoersplan van U-OV is onder meer dat op de Stadsbaan-Zuid ter hoogte van Rijnvliet in Utrecht een nieuwe halte in gebruik wordt genomen voor lijn 10 en 48. Rijnvliet krijgt zo een betere verbinding met Leidsche Rijn Centrum. De bussen op lijn 41 tussen Wijk bij Duurstede en Utrecht gaan in de zomer en met de kerstvakantie tijdens de ochtendspits minder vaak rijden en bedienen de haltes dan elke tien minuten. En als gevolg van werkzaamheden in Leidsche Rijn Centrum gaat lijn 28 een langdurige omleiding rijden tussen NS station Leidsche Rijn en halte Korianderstraat richting Vleuterweide.

Syntus Utrecht heeft ook een aantal wijzigingen doorgevoerd in de nieuwe dienstregeling. Zo krijgen de bussen op lijnen 126 en 130 in Wilnis en Mijdrecht een ingekorte route. De dienstregeling van de Syntus-bussen op de NS-stations Woerden en Veenendaal-de Klomp wordt aangepast om te zorgen voor een verbeterde aansluiting op de treinen. De route van Syntus lijn 17 (Amersfoort CS – Leusden) in Leusden-Noord wordt aangepast vanwege toekomstige woningbouw in de omgeving.

Reizigers kunnen tot 16 mei de afzonderlijke enquêtes van U-OV en Syntus invullen. De provincie Utrecht heeft ook de concept-vervoersplannen van U-OV en Syntus gepubliceerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Provincie Utrecht polst wat reizigers vinden van dienstregeling 2023 | OVPro.nl
Bus Syntus Utrecht

Provincie Utrecht polst wat reizigers vinden van dienstregeling 2023

Voorafgaand aan de invoering van de nieuwe dienstregeling in de provincie Utrecht per 11 december gaat de provincie samen met vervoerders U-OV en Syntus peilen wat de reizigers ervan vinden. Behalve de reizigers worden ook de Utrechtse gemeenten en belangenorganisatie ROCOV geraadpleegd over de plannen voor de dienstregeling 2023.

Concessieverlener provincie Utrecht zegt ernaar te streven het openbaar vervoer zo veel mogelijk op peil te houden en flexibel in te spelen op de vraag van de reizigers. De provincie ziet dat er weer meer mensen in de bus en tram stappen nu de coronabeperkingen voorbij zijn, maar gaat ervan uit dat het nog wel even duurt voordat het reizigersaantal weer terug is op het niveau van voor de corona-uitbraak. Uitbreiden van het aanbod is volgens de provincie niet te betalen. Het uitgangspunt voor de nieuwe dienstregeling is daarom zo veel mogelijk vasthouden aan het huidige niveau.

Kortere routes en betere aansluitingen

Op sommige lijnen verandert de route en krijgt de reiziger een kortere reistijd. Er zijn ook voorstellen om bestemmingen beter bereikbaar te maken met het openbaar vervoer. Opgenomen in het concept-vervoersplan van U-OV is onder meer dat op de Stadsbaan-Zuid ter hoogte van Rijnvliet in Utrecht een nieuwe halte in gebruik wordt genomen voor lijn 10 en 48. Rijnvliet krijgt zo een betere verbinding met Leidsche Rijn Centrum. De bussen op lijn 41 tussen Wijk bij Duurstede en Utrecht gaan in de zomer en met de kerstvakantie tijdens de ochtendspits minder vaak rijden en bedienen de haltes dan elke tien minuten. En als gevolg van werkzaamheden in Leidsche Rijn Centrum gaat lijn 28 een langdurige omleiding rijden tussen NS station Leidsche Rijn en halte Korianderstraat richting Vleuterweide.

Syntus Utrecht heeft ook een aantal wijzigingen doorgevoerd in de nieuwe dienstregeling. Zo krijgen de bussen op lijnen 126 en 130 in Wilnis en Mijdrecht een ingekorte route. De dienstregeling van de Syntus-bussen op de NS-stations Woerden en Veenendaal-de Klomp wordt aangepast om te zorgen voor een verbeterde aansluiting op de treinen. De route van Syntus lijn 17 (Amersfoort CS – Leusden) in Leusden-Noord wordt aangepast vanwege toekomstige woningbouw in de omgeving.

Reizigers kunnen tot 16 mei de afzonderlijke enquêtes van U-OV en Syntus invullen. De provincie Utrecht heeft ook de concept-vervoersplannen van U-OV en Syntus gepubliceerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.