bus U-OV Utrecht

Frequentie aantal buslijnen omlaag bij U-OV in aanloop naar de zomer

U-OV gaat vanaf 22 mei op verschillende lijnen in en rond Utrecht minder bussen inzetten. De vervoerder zegt dat te doen omdat het aantal reizigers in aanloop naar de zomer afneemt. Vanaf diezelfde datum wordt een aantal andere verbindingen juist hervat.

U-OV noemt de aangepaste dienstregeling de voorzomerdienst. De frequentie gaat op een aantal lijnen omlaag van bijvoorbeeld zes naar vier keer per uur. Het gaat om de lijnen 1, 3, 4, 6, 7 en 8, U-link 28, U-link, U-link 73 en U-link 77. De exacte veranderingen zijn te vinden in de reisplanner.

Nachtlijnen 412, 428, 441, 447, 452, 474 en 495 waren al geschrapt en zullen ook na 22 mei nog niet gaan rijden. Voor alle overige lijnen verandert de dienstregeling niet.

Bussen die weer gaan rijden

Vanaf 22 mei zijn er ook enkele lijnen die hervat worden. De directe spitsverbinding tussen station Driebergen-Zeist, het Science Park en station Lunetten gaat weer rijden. Reizigers vanuit Nijmegen en Arnhem hebben dan met de intercity weer aansluiting op lijn 35, en hoeven dus niet meer via Utrecht Centraal om te reizen. Ook lijn 111 tussen station Vleuten en Kasteel De Haar in Haarzuilens rijdt weer vanaf 22 mei op zaterdag en zondag elk halfuur tussen 10.00 en 18.00 uur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.