Busstation Eindhoven

Estafettestaking streekvervoer krijgt vervolg in Eindhoven en Venlo

Busstation Eindhoven. Foto: VDL

Zaterdag wordt er opnieuw gestaakt door FNV-leden in het streekvervoer. De buschauffeurs zijn ontevreden over de eindbod van de werkgevers voor een nieuwe cao. Dit maal wordt er actiegevoerd in Eindhoven en Venlo.

De actie is onderdeel van een estafettestaking die op 11 mei begon in het noordoosten van het land in Oude Pekela, Stadskanaal en Emmen. Afgelopen zaterdag legden FNV-leden het werk neer in Enschede, Hengelo, Haaksbergen en Tilburg. Vakbond CNV doet niet mee met de actie, want die leden hebben wel ingestemd met het voorstel van de werkgevers. CNV en de werkgevers zien de cao waarover FNV nu actievoert als een overbruggingscao.

Verlagen werkdruk

FNV vindt dat er op korte termijn al werk gemaakt moet worden van het verlagen van de werkdruk en het terugdringen van het ziekteverzuim en zet die eisen nu kracht bij met een derde stakingsronde. Om de overlast te beperken voor reizigers staken de buschauffeurs niet tijdens de eindexamens.

De nieuwe cao moet gaan gelden met terugwerkende kracht van 1 juli 2021 tot en met 31 december 2022. In het streekvervoer werken in totaal zo’n 13.000 mensen.

Lees ook

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.