Arriva vervroegt zomerdienstregeling in delen van Noord-Brabant

Door een personeelstekort slaagt Arriva er niet meer in om de reguliere dienstregeling te rijden in het westelijk deel van de provincie Noord-Brabant en rondom Tilburg. Daarom rijdt het vervoersbedrijf daar vanaf maandag 30 mei een vakantiedienstregeling, aangevuld met scholierenlijnen en extra ritten. Na zes weken gaat die aangepaste planning over in de reguliere vakantiedienstregeling vanaf 9 juli.

Zowel de naweeën van de coronapandemie als de krapte op de arbeidsmarkt spelen Arriva parten, meldt het bedrijf. Met als gevolg dat er nu op het laatste moment ritten uitvallen. Om dat te voorkomen heeft het bedrijf ervoor gekozen voor een lagere frequentie waarmee bussen rijden. Dat geeft reizigers meer zekerheid, stelt Arriva. Er worden geen lijnen of haltes uit de dienstregeling gehaald. Het aantal reizigers ligt op dit moment bij Arriva nog een kleine 20 procent lager dan voor de corona-uitbraak.

Veel Schoolliners normaal

In het oostelijk deel van Noord-Brabant Oost geldt de aangevulde vakantieplanning alleen in en rond Tilburg. Door de ruimte die de aanpassing in het rooster biedt kan er in de rest van Oost-Brabant een normale dienstregeling gereden worden. In het westelijk deel van de provincie is dat geen optie omdat de lijnen te veel met elkaar vervlochten zijn.

Tussen 30 mei en 8 juli blijven veel Schoolliners volgens de normale dienstregeling rijden en worden er extra busritten gereden op diverse buslijnen. De weekenddienstregeling blijft ongewijzigd en in Breda blijft het nachtnet in het weekend ook rijden. Sinds het weekend van 14 en 15 mei was Arriva ook al genoodzaakt om door onvoldoende chauffeurs de Nightliners van en naar Tilburg te schrappen.

Lees ook

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.