Buschauffeurs leggen tijdelijk werk neer in Tilburg

Na een spontane werkonderbreking van buschauffeurs in Tilburg maandagochtend vroeg zijn rond kwart over negen alle bussen weer gaan rijden. Reizigers moeten er nog wel rekening mee houden dat nog niet alle bussen volgens de dienstregeling rijden, aldus vervoerdersbedrijf Arriva.

Buschauffeurs legden maandagochtend het werk neer omdat ze meer werkuren voor flexkrachten en gegarandeerd verlof willen. Daarover waren ze sinds zeven uur in gesprek met de directie van Arriva. “In Tilburg is besloten over te schakelen naar een zomerregeling vanwege arbeidskrapte. Alleen zijn er hier genoeg mensen die het werk kunnen doen. Wij willen dat flexwerkers minstens 32 uur per week kunnen rijden”, aldus een woordvoerder namens de Tilburgse buschauffeurs. Zij zouden pas weer gaan rijden als er duidelijkheid zou zijn over hun voorwaarden.

Geen onderdeel estafettestaking

De werkonderbreking was niet van tevoren aangekondigd, aldus een woordvoerster van Arriva. Verder wil het bedrijf er weinig over kwijt. “Het was een constructief gesprek over de onderwerpen die men aan de orde wilde hebben. Inhoudelijk doen we daar verder geen mededelingen over”, zegt een woordvoerder.

Een woordvoerder van FNV laat weten dat deze werkonderbreking geen deel uitmaakt van de estafettestaking in het streekvervoer voor een betere cao. Door die estafettestaking lag zaterdag 14 mei ook het meeste busvervoer in Tilburg stil. Morgen wordt er door FNV-leden gestaakt in Lelystad, Harderwijk, Dronten, Emmeloord, Zwartsluis en Den Bosch. Op woensdag 1 juni volgen Oosterhout, Breda, Groningen en Haaglanden.

ANP / YT

Lees ook

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie OVPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.