Het nieuwe busstation Zuidplein Rotterdam. Foto: RET
Rotterdam

Nieuw busstation Zuidplein een van de grootste van Nederland

Het nieuwe busstation Zuidplein Rotterdam. Foto: RET

Het nieuwe busstation op het Zuidplein in Rotterdam opent maandag 13 juni. Met maar liefst 26 instapplaatsen in de buitenlucht is het een van de grootste busstations van Nederland en dat alles met als doel om Rotterdam-Zuid nóg beter bereikbaar te maken met openbaar vervoer.

Het oude tochtige busstation dat oorspronkelijk naast het winkelcentrum stond verdwijnt met de opening van dit nieuwe grote busstation. Dit nieuwe busstation zal volgens de projectleider niet zo’n donker gat zijn als dat het was. Het hele station is namelijk beglazen en ook is er veel groen.

De opening van dit nieuwe busstation betekent ook dat de bussen van een andere plek vertrekken dan de reiziger gewend is. Daardoor verandert ook de looproute naar het metrostation en het stadsplein. Routes die nu veiliger, korter en uitnodigend zijn.

Winkelcentrum Zuidplein

Niet alleen is een volledig nieuw busstation gebouwd, maar ook is het Winkelcentrum Zuidplein compleet vernieuwd. Het nieuwe deel van het winkelcentrum is gevuld met tal van nieuwe winkels en horeca. Onder dit winkelcentrum liggen 34 bufferplaatsen. Dat zijn plekken waar bussen tussen diensten door kunnen stilstaan en opladen.

De ontwikkelingen maken onderdeel uit van Hart van Zuid. Dat zijn meerdere projecten om de omgeving rondom Zuidplein een centrum voor iedereen te maken. Eerder is ook al een nieuw zwemcentrum opgeleverd en ook Theater Zuidplein is nieuw gebouwd in 2021.

De laatste werkzaamheden rondom het busstation worden nu afgerond zodat deze maandag 13 juni volledig in gebruik genomen kan worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.