Snelbus Arriva Groningen Leer. Foto: Arriva
vernielde spoorbrug

Arriva zet meer bussen in op grensoverschrijdend traject naar Duitsland

Arriva heeft besloten om meer personeel en bussen in te zetten op het cruciale traject van Groningen naar Leer in Duitsland. Deze buslijn vormt een belangrijke schakel in het traject Groningen en Bremen. Het veroorzaakte veel vertraging omdat de bus in een lus reed. Arriva hoopt met extra bussen de vertraging op te lossen.

Sinds 2015 rijdt er geen trein meer tussen Groningen en Leer door een aangevaren en daardoor vernielde spoorbrug: de Friesenbrücke. Arriva heeft snelbussen ingezet om op dit belangrijke traject vervoer te kunnen bieden naar Duitsland. Deze snelbussen hadden alleen vaak vertraging en reizigers strandde veelvuldig op Duitse treinstations doordat ze hun overstap mistte in de doortocht naar bijvoorbeeld Bremen.

De snelbussen reden in een lus. De bus die de reizigers van Groningen naar Leer brengt, brengt reizigers van Leer ook naar Groningen. Als de bus onderweg naar Leer al vertraging heeft, dan heeft de bus van Leer naar Groningen natuurlijk ook vertraging. Dit zorgt voor een domino-effect waar Arriva vanaf wil.

“Er staat nu op het beginpunt en het eindpunt een nieuwe bus”, laat een woordvoerder van Arriva weten. “Zo kunnen ze zoveel als mogelijk de dienstregeling volgen, los van externe factoren.”

Vernielde brug

Of de snelbus ooit weer verdwijnt op dit traject is nog onduidelijk. Na veel onenigheid over de wederopbouw van de vernielde spoorbrug is in 2017 een akkoord gesloten. De brug zou in 2024 af moeten zijn en op de brug is elke twintig minuten per uur ruimte voor een trein. Dat betekent dat er dagelijks treinen kunnen rijden en dat er zelfs ruimte is voor een extra sneltrein.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

1 reactie op “Arriva zet meer bussen in op grensoverschrijdend traject naar Duitsland”

Lilian Nikky|23.06.22|01:27

Ik zal blijven testen op internet, want Dr.saguru is echt een echte spreukgebruiker. HEEFT U HULP NODIG, NEEM DAN NU CONTACT OP MET ARTS SAGURU VIA E-MAIL: drsagurusolutions@gmail.com of whatssap +12098373537 Hij is het enige antwoord op uw probleem en zorgt ervoor dat u zich gelukkig voelt in uw relatie. en zijn ook perfect in
1 LIEFDESPELL
2 WIN EX TERUG
3 VRUCHT VAN DE BAARMA
4 SPELL PROMOTIE
5 SPELLENBESCHERMING
6 BEDRIJFSSPELLEN
7 GOEDE WERKSPELL
8 LOTTERIJ SPELL en GERECHTZAAK SPELL

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.