Tram naar Scheveningen is Bikinilijn. Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Inter Visual Studio
Strandlijn

Bikinitram en bus HTM keert terug in Den Haag

De zogenoemde bikinilijn van HTM keer komende zomermaanden terug. Zowel de tram als de bus krijgen stickers met vrolijke, zomerse taferelen en woordgrappen. Ook kun je in de strandlijnen zomerse geluiden horen en de strandgeur ruiken.

Directeur van HTM Jaap Bierman heeft vandaag het startschot gegeven van de campagne van het vervoersbedrijf genaamd ‘Stap in de Zóóómercampagne’. De campagne heeft verschillende doelen. HTM wil niet alleen reizigers terugwinnen in het OV, ze willen ook de inwoners van de Haagse regio laten weten welke tram- en buslijnen naar het strand van Kijkduin en Scheveningen gaan.

De HTM heeft naast deze bikinilijn ook drie halten omgetoverd tot zogenoemde strandhalten met bijzondere objecten. Dit draagt ook weer bij aan het gemak om naar het strand te gaan met het Haagse vervoersbedrijf.

Seksisme

In de Haagse gemeenteraad deed de campagne vorig jaar het nodige stof opwaaien. Vorig jaar reageerde GroenLinks fractievoorzitter Marielle Vavier verontwaardigd op de bikinilijn: “Niet oké en ouderwets. Dit is geen grapje, mannen, dit is regelrecht seksisme. Ga eens met je tijd mee, HTM.” Een verzoek om de campagne aan te passen vorig jaar werd door HTM afgewezen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.