Brabantliner. Foto: Archief OVPro
Bus Rapid Transit

Elektrische snelbus met ‘spoorkwaliteit’ vanaf 2030 op het traject Breda-Gorinchem-Utrecht

Brabantliner. Foto: Archief OVPro

De Bus Rapid Transit (BRT) op het traject Breda-Utrecht laat al even op zich wachten, maar vanaf 2030 is het eindelijk zo ver. De nieuwe intercity bussen gaan de bestaande Interliners vervangen. Het rapport ‘Hink-stap-sprong Bus Rapid Transit’ blikt vooruit op de toekomstige busverbinding met ‘spoorkwaliteit’.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

4 reacties op “Elektrische snelbus met ‘spoorkwaliteit’ vanaf 2030 op het traject Breda-Gorinchem-Utrecht”

Pat Rick|29.06.22|09:51

Bus met spoorkwaliteit is marketing van busindustrie, maar ik geloof niet dat het werkelijk zo is

Michiel van Bokhorst|05.07.22|10:55

BRT overgewaaid uit het buitenland!? Almeerse bussysteem, Zuidtangent, zomaar wat voorbeelden

Cornelius Koelewijn|05.07.22|11:56

Een bus met railkwaliteit? Laat me niet lachen. Al dat geleuter over BRT uit de bussector heeft een hoog “WC Eend”-gehalte. Helaas hebben bestuurders en andere lieden die beter zouden moeten weten niet altijd de verstandelijke vermogens om de leugens door te prikken. BRT is leuk voor derdewereldlanden, maar niet voor Nederland. Hier doet het niets.

Cornelius Koelewijn|20.07.22|11:12

Opmerkelijk: Rio de Janeiro heeft besloten zijn BRT-systeem te vervangen door trams (lightrail). Redenen: betere kwaliteit van het vervoer en meer capaciteit. Bestaande busbanen worden vervangen door rails.

Voor de Nederlandse BRT-supporters ongetwijfeld een domper op de vreugde, want Rio wordt altijd aangevoerd als succesvol voorbeeld voor dit soort systemen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Elektrische snelbus met ‘spoorkwaliteit’ vanaf 2030 op het traject Breda-Gorinchem-Utrecht | OVPro.nl