Enorme levering Yutong bussen. Foto: Yutong
3000 chauffeurs

Busbouwer Yutong levert 741 elektrische bussen voor het WK in Qatar

Enorme levering Yutong bussen. Foto: Yutong

Het Chinese Yutong, een van de grootste busbouwers in de wereld, heeft een enorme opdracht voltooid door maar liefst 741 elektrische bussen te leveren aan Qatar. De bussen worden ingezet tijdens de FIFA World Cup die plaats gaat vinden van 21 november tot 18 december 2022. 

“Het is de eerste keer dat elektrische bussen een leidend zijn in het openbaar vervoer bij zo’n groot werelds evenement”, laat Yutong weten. Het Chinese Yutong is de grootste busbouwer ter wereld afgaande op de verkoopcijfers.

Mowasalat is de vervoerder in Qatar die de bussen gaat besturen. Voor de WK-klus hebben ze maar liefst drieduizend buschauffeurs aangenomen en tweehonderd man ondersteunend personeel. Na het WK blijven de elektrische bussen in Qatar rijden.

De enorme batch van bussen die het Chinese bedrijf Yutong aan Qatar levert is de eerste stap van de commercialisatie van Chinese bussen in Qatar. Yutong Bus heeft ook een contract getekend om een fabriek te openen in de vrije economische zone van Qatar. “Dat doen we om de lokale industrie te ontwikkelen met onze technologische export. Daarmee helpen we Qatar in de transitie naar klimaatvriendelijk openbaar vervoer”, zegt Yutong

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.