SonoMotors Solar Bus Kit. Foto: SonoMotors
Zonnepanelen

Sono Motors introduceert de ‘Solar Bus Kit’

SonoMotors Solar Bus Kit. Foto: SonoMotors

Het Duitse bedrijf Sono Motors ontwikkelt een toolkit waarmee een bus uitgerust kan worden met zonnepanelen. De kit werkt onder andere op de Mercedes-Benz Citaro en de MAN Lion City bus. Door de zonnepanelen stoot de bus minder CO2 uit en draagt daardoor beter bij aan de klimaatdoelstellingen.

“Onze zonnetechnologie draagt al bij aan de klimaatbescherming en de beheersing van de CO2 uitstoot”, zegt Jona Chistians, mede-oprichter en CEO van Sono Motors. “In München werken we bijvoorbeeld samen met het vervoersbedrijf van de stad en daarmee ondersteunen we de uitstoot doelen van de stad. We zijn erg trots op de Solar Bus Kit en we doen ons best om deze op elk voertuig te installeren.” Volgens de CEO liggen er enorme kansen voor zonnepanelen op private en publieke bussen.

De zonnepanelen op het dak van een bus kunnen tot wel 1.500 liter diesel en daarmee 4 ton CO2 per bus per jaar besparen. Busmaatschappijen zullen volgens Sono Motors na drie á vier jaar hun investeringen in de zonnepanelen terug verdienen afhankelijk van de diesel- of benzineprijs.

De Solar Bus Kit is geoptimaliseerd voor de standaard 12-meter bustypes beschikbaar op de Europese markten. Voorbeelden hiervan zijn de Mercedes-Benz Citaro en de MAN Lion City bus.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.