Waterstofambities

Waarom CaetanoBus en Louwman Groep de handen ineen slaan

Caetano en Louwman Group sinds kort partners op de Nederlandse markt. Foto: Caetano

Sinds juli vorig jaar zijn CaetanoBus – de Portugese busfabrikant – en Louwman Group partners op de Nederlandse OV markt. Het belangrijkste doel is het introduceren van nieuwe innovatieve, emissievrije mobiliteitsoplossingen op weg naar een koolstofarme samenleving. 

Louwman Group is een trots en betrokken familiebedrijf, opgericht in 1923. Het begon klein en werd groot met ondernemerschap en durf. Het is een van de 20 grootste autobedrijven in Europa en importeur van de merken Toyota, Lexus en Suzuki. Ook ontwikkelt Louwman Group zich in steeds ruimere zin als mobiliteitsaanbieder door samenwerking met bijvoorbeeld Leasefietshop.nl, auto.nl, Driven, Fietsvoordeelshop.nl, Mobilitty Invest Group, Car Hopper en autodeelbedrijf WeGo. Daarnaast heeft Louwman Group in Nederland een leidende positie als leverancier van zorghulpmiddelen en mobiliteit op maat met Welzorg en RSR. Louwman Group heeft 3.200 mensen in dienst in Nederland, België, Denemarken, Zweden en Tsjechië.

Ook Salvador Caetano Group is lang geleden opgericht, in 1946, door Salvador Fernandes Caetano. CaetanoBus is onderdeel van Toyota Caetano Portugal en Mitsui & Co. CaetanoBus is ook de fabrikant van COBUS, wereldwijd marktleider in luchthavenbusvervoer. CaetanoBus richt zich sinds 1980 op elektrische mobiliteit. De bedrijfsonderdelen zijn autodistributie en -detailhandel, assemblage en productie, mobiliteitsdiensten, industriële apparatuur en werkplaatsen, bussen en luchtvaart. Salvador Caetano Group is de officiële distributeur van Toyota en Lexus in Portugal en heeft het voorrecht gehad om sinds 1968 de eerste Toyota-fabriek in Europa te openen.

Samenwerken in OV-sector

De veerkracht en droom van de oprichters van deze twee familiebedrijven gaf aanleiding tot verschillende succesvolle bedrijven in de automobielsector in Europa, met de erkenning van verschillende automerken en hun klanten. Toyota is een van die merken, officieel vertegenwoordigd door Salvador Caetano Group in Portugal en Louwman Group in Nederland.

Louwman Group is in transitie naar mobiliteitsaanbieder. In een innovatief multimodaal mobiliteitssysteem speelt openbaar vervoer een zeer belangrijke rol en dat is een van de redenen dat Louwman de openbaarvervoersbusiness betreedt.

Een andere belangrijke reden is de waterstofambities van Toyota en de plannen om Toyota’s brandstofceltechnologie met partners uit te breiden naar andere vormen van mobiliteit. Caetano is het eerste voorbeeld van deze strategie.

Zero emissie

Een welkome uitbreiding van het zero emissie leveringsprogramma van Caetano, want de gezamenlijke visie van Toyota en Caetano is dat alle duurzame aandrijflijnen nodig zijn om het uiteindelijke doel van nul uitstoot te bereiken. Batterij-elektrisch waar mogelijk, met name voor stedelijke mobiliteit en relatief kortere afstanden en waterstof elektrisch voor heavy duty en langere afstanden of in die gebieden waar ernstige beperkingen op het elektriciteitsnet zijn.

CaetanoBus heeft meer dan tien jaar ervaring in zero emissie mobiliteit, met de 100% elektrische stadsbus – e.City Gold (2011) – en de Fuel Cell-bus in samenwerking met Toyota, de H2. City Gold (2019). In de nabije toekomst zal CaetanoBus zijn aanbod van zero-emissie bussen verder uitbreiden;
• Low entry versie van de e. City Gold en H2. City Gold 12m (2023),
• 18m gelede bus, zowel batterij elektrisch als waterstof elektrisch (2023)
• 12m waterstof elektrische Class 2
• interstedelijke bus (2024)
• 15m waterstof elektrische Class 3 Touringcar (2025).

Louwman Zero Emission Solutions b.v. is sinds vorig jaar de agent op de Nederlandse markt voor deze en toekomstige zero-emissie modellen, zowel batterij-elektrisch als brandstofcel elektrisch. Daarnaast is Louwman Group ook de after-sales partner, die alle hulp biedt bij het onderhoud van de producten van CaetanoBus. Deze samenwerking is een kans voor CaetanoBus om een andere markt te bereiken, met een betrouwbare partner, met een gezamenlijke visie op de toekomst van de transportsector.

Voor Caetanobus is de introductie op Nederlandse markt een logische en belangrijke stap. Nederland is koploper als het gaat om de transitie naar zero emissie in het openbaar vervoer. Met de Green Deal Zero Emissie busvervoer zijn de ambities maar ook de concurrentie in Nederland groot. Onder het motto “if you can make it there, you can make it anywehere” hebben we dit nieuwe merk met een “triple A-rating” op de Nederlandse markt geintroduceerd.

Triple A omdat we het hebben over 3 toonaangevende A-merken; Caetano, Toyota en Louwman.
Caetano, als toonaangevende Europese busfabrikant die al 75 jaar bussen produceert. Met de kwaliteit en innovatiekracht van een wereldspeler als Toyota achter zich en familiebedrijf Louwman met bijna 100 jaar ervaring die de klantrelatie voorop stelt en een totaal mobiliteitspakket biedt.

Lees ook:

Auteur: Redactie OVPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Waarom CaetanoBus en Louwman Groep de handen ineen slaan | OVPro.nl
Waterstofambities

Waarom CaetanoBus en Louwman Groep de handen ineen slaan

Caetano en Louwman Group sinds kort partners op de Nederlandse markt. Foto: Caetano

Sinds juli vorig jaar zijn CaetanoBus – de Portugese busfabrikant – en Louwman Group partners op de Nederlandse OV markt. Het belangrijkste doel is het introduceren van nieuwe innovatieve, emissievrije mobiliteitsoplossingen op weg naar een koolstofarme samenleving. 

Louwman Group is een trots en betrokken familiebedrijf, opgericht in 1923. Het begon klein en werd groot met ondernemerschap en durf. Het is een van de 20 grootste autobedrijven in Europa en importeur van de merken Toyota, Lexus en Suzuki. Ook ontwikkelt Louwman Group zich in steeds ruimere zin als mobiliteitsaanbieder door samenwerking met bijvoorbeeld Leasefietshop.nl, auto.nl, Driven, Fietsvoordeelshop.nl, Mobilitty Invest Group, Car Hopper en autodeelbedrijf WeGo. Daarnaast heeft Louwman Group in Nederland een leidende positie als leverancier van zorghulpmiddelen en mobiliteit op maat met Welzorg en RSR. Louwman Group heeft 3.200 mensen in dienst in Nederland, België, Denemarken, Zweden en Tsjechië.

Ook Salvador Caetano Group is lang geleden opgericht, in 1946, door Salvador Fernandes Caetano. CaetanoBus is onderdeel van Toyota Caetano Portugal en Mitsui & Co. CaetanoBus is ook de fabrikant van COBUS, wereldwijd marktleider in luchthavenbusvervoer. CaetanoBus richt zich sinds 1980 op elektrische mobiliteit. De bedrijfsonderdelen zijn autodistributie en -detailhandel, assemblage en productie, mobiliteitsdiensten, industriële apparatuur en werkplaatsen, bussen en luchtvaart. Salvador Caetano Group is de officiële distributeur van Toyota en Lexus in Portugal en heeft het voorrecht gehad om sinds 1968 de eerste Toyota-fabriek in Europa te openen.

Samenwerken in OV-sector

De veerkracht en droom van de oprichters van deze twee familiebedrijven gaf aanleiding tot verschillende succesvolle bedrijven in de automobielsector in Europa, met de erkenning van verschillende automerken en hun klanten. Toyota is een van die merken, officieel vertegenwoordigd door Salvador Caetano Group in Portugal en Louwman Group in Nederland.

Louwman Group is in transitie naar mobiliteitsaanbieder. In een innovatief multimodaal mobiliteitssysteem speelt openbaar vervoer een zeer belangrijke rol en dat is een van de redenen dat Louwman de openbaarvervoersbusiness betreedt.

Een andere belangrijke reden is de waterstofambities van Toyota en de plannen om Toyota’s brandstofceltechnologie met partners uit te breiden naar andere vormen van mobiliteit. Caetano is het eerste voorbeeld van deze strategie.

Zero emissie

Een welkome uitbreiding van het zero emissie leveringsprogramma van Caetano, want de gezamenlijke visie van Toyota en Caetano is dat alle duurzame aandrijflijnen nodig zijn om het uiteindelijke doel van nul uitstoot te bereiken. Batterij-elektrisch waar mogelijk, met name voor stedelijke mobiliteit en relatief kortere afstanden en waterstof elektrisch voor heavy duty en langere afstanden of in die gebieden waar ernstige beperkingen op het elektriciteitsnet zijn.

CaetanoBus heeft meer dan tien jaar ervaring in zero emissie mobiliteit, met de 100% elektrische stadsbus – e.City Gold (2011) – en de Fuel Cell-bus in samenwerking met Toyota, de H2. City Gold (2019). In de nabije toekomst zal CaetanoBus zijn aanbod van zero-emissie bussen verder uitbreiden;
• Low entry versie van de e. City Gold en H2. City Gold 12m (2023),
• 18m gelede bus, zowel batterij elektrisch als waterstof elektrisch (2023)
• 12m waterstof elektrische Class 2
• interstedelijke bus (2024)
• 15m waterstof elektrische Class 3 Touringcar (2025).

Louwman Zero Emission Solutions b.v. is sinds vorig jaar de agent op de Nederlandse markt voor deze en toekomstige zero-emissie modellen, zowel batterij-elektrisch als brandstofcel elektrisch. Daarnaast is Louwman Group ook de after-sales partner, die alle hulp biedt bij het onderhoud van de producten van CaetanoBus. Deze samenwerking is een kans voor CaetanoBus om een andere markt te bereiken, met een betrouwbare partner, met een gezamenlijke visie op de toekomst van de transportsector.

Voor Caetanobus is de introductie op Nederlandse markt een logische en belangrijke stap. Nederland is koploper als het gaat om de transitie naar zero emissie in het openbaar vervoer. Met de Green Deal Zero Emissie busvervoer zijn de ambities maar ook de concurrentie in Nederland groot. Onder het motto “if you can make it there, you can make it anywehere” hebben we dit nieuwe merk met een “triple A-rating” op de Nederlandse markt geintroduceerd.

Triple A omdat we het hebben over 3 toonaangevende A-merken; Caetano, Toyota en Louwman.
Caetano, als toonaangevende Europese busfabrikant die al 75 jaar bussen produceert. Met de kwaliteit en innovatiekracht van een wereldspeler als Toyota achter zich en familiebedrijf Louwman met bijna 100 jaar ervaring die de klantrelatie voorop stelt en een totaal mobiliteitspakket biedt.

Lees ook:

Auteur: Redactie OVPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.