76 bussen

Ebusco versterkt busvloot met grote order Noorwegen

Ebusco 3.0 gaat officieel de weg op. Foto: Ebusco

Busbouwer Ebusco heeft een contract gesloten met Nobina voor 76 Ebusco 3.0 bussen. De levering van deze bussen is gepland voor eind 2023. Met dit contract versterkt Ebusco zijn positie in Noorwegen aanzienlijk.

“Als de grootste openbare vervoersmaatschappij met de grootste elektrische bussen vloot in de Scandinavische regio, zijn wij zeer geïnteresseerd in de ontwikkeling van nieuwe duurzame bussen, technologie en materialen van Ebusco”, zegt Jens Råsten, Fleet Manager bij de Nobina Group. “Ook in de verbeterde Europese productiemogelijkheden van Ebusco voor onze passagiers en PTA’s in de Scandinavische regio.”

Nobina, de grootste openbare vervoersmaatschappij in Scandinavië, is een terugkerende klant voor Ebusco. Deze Noorse order bestaat uit 22 Ebusco 3.0 bussen van 12 meter en 54 Ebusco 3.0 bussen van 18 meter. Met deze 76 bussen erbij komt het totale aantal Ebusco-bussen van Nobina op 176. Voor Nobina is dit de eerste keer dat ze Ebusco-bussen in Noorwegen gaan gebruiken; de vorige orders waren allemaal voor Denemarken.

De 76 Ebusco 3.0-bussen zullen worden ingezet voor de openbaarvervoersautoriteit Ruter in Noorwegen en zullen in en rond Oslo rijden.

Vaste klant

“In 2014, toen Ebusco net begon, toonde Noorwegen al concrete interesse en durfde het zijn ambities rond duurzaamheid kracht bij te zetten door te investeren in elektrische bussen”, zegt Peter Bijvelds, CEO van Ebusco. “Het is geweldig om te zien dat we, in lijn met onze groeiambities, nu een substantieel contract tekenen voor de levering van onze bussen met onze vaste klant Nobina.”

De Ebusco 3.0 is genomineerd voor de OV Innovatieprijs. Andere genomineerden bekijken en stemmen kan hier. De prijs wordt uitgereikt op de OV Expo ’22 in Houten op 6 oktober. Ebusco is op de Expo ook aanwezig met een team om alle vragen over de Ebusco 3.0 te beantwoorden. Registreer hier

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ebusco versterkt busvloot met grote order Noorwegen | OVPro.nl
76 bussen

Ebusco versterkt busvloot met grote order Noorwegen

Ebusco 3.0 gaat officieel de weg op. Foto: Ebusco

Busbouwer Ebusco heeft een contract gesloten met Nobina voor 76 Ebusco 3.0 bussen. De levering van deze bussen is gepland voor eind 2023. Met dit contract versterkt Ebusco zijn positie in Noorwegen aanzienlijk.

“Als de grootste openbare vervoersmaatschappij met de grootste elektrische bussen vloot in de Scandinavische regio, zijn wij zeer geïnteresseerd in de ontwikkeling van nieuwe duurzame bussen, technologie en materialen van Ebusco”, zegt Jens Råsten, Fleet Manager bij de Nobina Group. “Ook in de verbeterde Europese productiemogelijkheden van Ebusco voor onze passagiers en PTA’s in de Scandinavische regio.”

Nobina, de grootste openbare vervoersmaatschappij in Scandinavië, is een terugkerende klant voor Ebusco. Deze Noorse order bestaat uit 22 Ebusco 3.0 bussen van 12 meter en 54 Ebusco 3.0 bussen van 18 meter. Met deze 76 bussen erbij komt het totale aantal Ebusco-bussen van Nobina op 176. Voor Nobina is dit de eerste keer dat ze Ebusco-bussen in Noorwegen gaan gebruiken; de vorige orders waren allemaal voor Denemarken.

De 76 Ebusco 3.0-bussen zullen worden ingezet voor de openbaarvervoersautoriteit Ruter in Noorwegen en zullen in en rond Oslo rijden.

Vaste klant

“In 2014, toen Ebusco net begon, toonde Noorwegen al concrete interesse en durfde het zijn ambities rond duurzaamheid kracht bij te zetten door te investeren in elektrische bussen”, zegt Peter Bijvelds, CEO van Ebusco. “Het is geweldig om te zien dat we, in lijn met onze groeiambities, nu een substantieel contract tekenen voor de levering van onze bussen met onze vaste klant Nobina.”

De Ebusco 3.0 is genomineerd voor de OV Innovatieprijs. Andere genomineerden bekijken en stemmen kan hier. De prijs wordt uitgereikt op de OV Expo ’22 in Houten op 6 oktober. Ebusco is op de Expo ook aanwezig met een team om alle vragen over de Ebusco 3.0 te beantwoorden. Registreer hier

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.