'HE AUTORIJDER, STAP EENS OVER'

Gratis OV moet verkeerschaos rond Groningen beperken

Werk aan de ring Zuid Groningen heeft invloed op het verkeerGeert van Duinen/CC

De stad Groningen is door werkzaamheden aan de ringweg vrijwel onbereikbaar met de auto, maar automobilisten voelen er weinig voor hun wagen te laten staan. Vervoerders Arriva en Qbuzz, het OV-bureau Groningen Drenthe en Groningen Bereikbaar hebben de campagne #Overstapweken bedacht om autobestuurders in het openbaar vervoer te krijgen.

Tot en met 15 november mogen mensen die van, naar of via Groningen reizen het openbaar vervoer gratis of met korting uitproberen. Doel is hen erop te wijzen dat overstappen op het OV een slim alternatief kan zijn. Een beperkt aantal gratis dagkaarten is via deze link beschikbaar. Op=op. Daarna worden dagkaarten met korting verstrekt. Belangstellenden ontvangen dan een e-mail met een unieke link waarmee zij met korting een dagkaart in de webshop van Qbuzz of Arriva kunnen aanschaffen. Dan kost een OV-dagkaart €10 of €12,50, afhankelijk van de reis.

Duurzamer

Behalve dat het de verkeerschaos rond de stad Groningen vermindert, is reizen met de (snel)bus of trein vaak duurzamer dan het gebruik van de auto. In de regio zijn veel snelle bus- of treinverbindingen, via bijvoorbeeld de verschillende OV-knooppunten in de regio. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk, voorzitter van het dagelijks bestuur van het OV-bureau Groningen-Drenthe en lid Stuurgroep Groningen Bereikbaar, zegt in de Groninger Internet Courant: “Vaak is het sneller naar een hub of een P+R in de buurt te rijden of fietsen en daar de bus of trein te pakken. Met deze actie hopen we andere manieren van vervoer op een positieve manier te stimuleren.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.