AOW-uitkering

OV in Dordrecht voortaan alleen gratis voor 65-plussers met laag inkomen

Qbuzz in Dordrecht. Foto: Wikipedia. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bestand:Qbuzz_6520_te_Dordrecht.jpg

Momenteel kunnen nog alle Dordtse 65-plussers in het regionaal openbaar vervoer gratis reizen. Vanaf 10 december kunnen alleen ouderen met een lager inkomen gratis reizen in de regio. Onder die groep vallen onder andere ouderen die moeten rondkomen van een AOW-uitkering.

Het gratis reizen in Dordrecht wordt dus inkomensafhankelijk. Wie een groot pensioen heeft bovenop de AOW, kan vanaf 10 december alleen met korting reizen.

Twaalf jaar lang konden 65-plussers in Dordrecht gratis reizen. Het was het kroonjuweel van de lokale partij Beter voor Dordt, dat in 2010 de grootste partij werd in het stadsbestuur en de regeling instelde.  In de lokale politiek is lang discussie gevoerd over de nieuwe inkomensafhankelijke regeling voor 65-plussers. SP wil dat het OV voor de gehele groep gratis blijft. Margret Stolk van de Verenigde Senioren Partij Dordrecht vreest voor een administratieve rompslomp als gevolg van de nieuwe regeling.

Armoedebeleid

Ook inwoners van Dordrecht jonger dan 65 jaar, maken aanspraak op korting in het openbaar vervoer. Inwoners met een minimum-inkomen kunnen korting krijgen. De gemeente betaalt deze kortingen uit het potje bestemd voor armoedebeleid, wat met één miljoen euro verhoogt wordt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.