Volle bussen

Extra bussen tijdens opening carnavalsseizoen in Oeteldonk

Een Hermes-bus met Bravo-belettering. Foto: Wikipedia/https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bestand:Bravo-bus.jpg

Aanstaande vrijdag, d’n Elfde van d’n Elfde, is traditiegetrouw de officiële opening van het carnavalsseizoen. Op De Parade in ‘s-Hertogenbosch, of Oeteldonk, worden exact om 11:11 uur de klokken van de Sint-Jan geluid. Vanwege de verwachte drukte tijdens dit evenement rijden er extra bussen op drukke plekken en tijdstippen. Onder andere van en naar Vught, Maaspoort en Rosmalen.

Arriva, verantwoordelijk voor het busvervoer in Noord-Brabant, meldt dat reizigers alsnog rekening moeten houden met volle bussen op bepaalde momenten. Ook moeten reizigers rekening houden met mogelijke vertragingen. De vervoerder adviseert vooraf de reisplanners goed in de gaten te houden.

Geen nachtbussen

“Vanwege een tekort aan buschauffeurs is het niet mogelijk om nachtbussen te laten rijden”, meldt Arriva. “Plan daarom je reis goed voor vertrek om te zien hoe laat de laatste bussen teruggaan. De laatste stad- en streekbussen vertrekken over het algemeen rond middernacht. Wie later naar huis wil moet zelf de terugreis regelen.”

Momenteel kan je in alle bussen van Bravo in Noord-Brabant inchecken met een betaalpas. Ook werkt het inchecken met de OV-chipkaart ook gewoon nog.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.